hirdetés

Miért ne lehetne valaki pénztáros hallássérültként?

Nem csak az így munkához jutónak, de a munkáltatónak is megéri fogyatékos embereket alkalmazni. A KézenFogva Alapítvány programjának segítségével ez könnyebben mehet.
hirdetés

Kép:sxc

A fogyatékkal élő személyek foglalkoztatása a cégvezetők számára is megosztó kérdés. Sokan elutasítják, hogy napi több órában vállalják a felelősséget egy fogyatékos ember munkájáért. Gyakran az elutasítást mindössze félelem szüli: a vezetőség és a munkavállaló nem megfelelő felkészítése miatt. Szakmai programjaival ezt az aggályt oszlatja el a KézenFogva Alapítvány. A KézenFogva Alapítvány a Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház programjával segíti a fogyatékos emberek munkába állását a nyílt munkaerőpiacon. A programnak köszönhetően három hallássérült hölgy júliusban szakmai pénztárosi képzésben részesül.

A KézenFogva Alapítvány Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház programjával teljes körű felkészülést biztosít a fogyatékos munkavállalók számára. Mindemellett az alapítvány nem csak a munkába állók, hanem a munkáltatók felkészítésére is hangsúlyt fordít. Jelenleg a három hallássérült hölgy júliusi képzése már a leendőbeli, megszokott munkakörnyezetben zajlik. A soroksári Auchan áruház helyi dolgozóival már nagyon várja az új munkaerőt. Az áruház nyitottsága és befogadó készsége kellő bizonyosságot ad az alapítványnak, hogy a multinacionális közeg is garantálni tudja a fogyatékos munkavállaló biztonságérzetét. A bizalmat csak megerősíti, hogy az áruháznak már korábban is volt tapasztalata fogyatékos ember foglalkoztatásában.

Megéri megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmazni, mert:
  • Lojális, megbízható, és értékes munkaerőhöz jut
  • erősíti a csapatszellemet, gazdagítja a vállalati kultúrát
  • nem kell megfizetnie a rehabilitációs hozzájárulást (964.000 Ft/fő/év)
  • rehabilitációs kártyát vehet igénybe
  • erősíti a vállalkozás jó hírnevét
  • és hozzájárul egy boldogabb világ létrejöttéhez
Forrás:KézenFogva Alapítvány

Az áruházban jelenleg is dolgoznak hallássérült munkavállalók. Az őket betanító pénztár hostessek képzője szerint, nagyon nyitott és lelkes kollégákkal bővült általuk a dolgozói csapat. Azt is többször elmondta, hogy a vásárlók reakciója általában pozitív, szívesen állnak az ő kasszájukba, néhány vevő kifejezetten őket keresi. A jelenlegi csoport tagjaival is rövid idő alatt jó kapcsolatot alakított ki, és ígéretesnek látja a felkészítés kimenetelét.

Azáltal, hogy munkakörükből adódóan a hallássérült vagy siket munkatársak kommunikálnak az ott megforduló vásárlókkal, a fogyatékos emberek megismerésének, társadalmi be- és elfogadásának helyszínévé is válik az áruház.

Az adórendszer is segíti
A 2013. évi változások minden bizonnyal több munkaadót ösztönöznek majd a rehabilitációs foglalkoztatáshoz szükséges akkreditáció megszerzésére, hiszen így az évente felmerülő fix költség helyett adókedvezménnyel számolhatnak. A cégeknek első sorban annak átgondolását javasolja a szakember, melyek azok a feladatkörök, amelyek elvégzésére a különböző mértékben megváltozott munkaképességű emberek is alkalmasak. „Gyakran fordulnak hozzánk partnereink, hogy ugyan szívesen vennének részt rehabilitációs foglalkoztatásban, nincs olyan vállalati terület, amely ezt lehetővé tenné. Közösen áttekintve szinte minden esetben megtaláljuk az alkalmas pozíciókat, amelyekre akár saját adatbázisunkból is ajánlhatunk megfelelő munkavállalót.” - magyarázza Csákvári Róbert, a Work Force Kft. ügyvezető-tulajdonosa.
Az Inkubátorház program különlegessége, hogy a program két hónapot biztosít a fogyatékos kollégák betanítására, így a képzés minden részletében kidolgozott. A képzés a speciális munkakörnyezet megismerésével kezdődött, ezt követte a három új munkavállaló megismerkedése a céggel kapcsolatos tágabb körű dokumentációval, szabályzattal.  Jelenleg már pénztáros feladatokkal is foglalkoznak a részt vevők.

A három fogyatékos munkavállaló már nagyon várja, hogy rátermettségét szeptembertől bebizonyíthassa. „Én 46 éves vagyok, több szakmával rendelkezem, sok helyen dolgoztam már, de ez az első munkahely, ahol nem kell titkolni, hogy hallássérült vagyok. Felkarolnak és segítenek, hogy biztos megélhetésem legyen. Nagyon örülök, hogy jött ez a lehetőség, pozitív tapasztalataim vannak eddig, és a lakóhelyemhez is közel van a képzés mondta el egyikőjük.

hirdetés

Véleményvezér

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.
Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl ügyben

Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl ügyben

Különös hangfelvételt hozott nyilvánosságra Hadházy Ákos független képviselő, aki azt jósolja, nem sok minden változik a magyar végrehajtás korrupt gyakorlatában.
Már ezt a terméket is inkább Romániában vegyük

Már ezt a terméket is inkább Romániában vegyük

Olcsóbb a hagyma a szomszédban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo