A gyorsétterem-hálózatnál tisztában vannak az édesvíz végességével, így odafigyelnek a víztakarékos működésre. A magyarországi gyorskiszolgáló étteremlánc 10 év alatt közel felére csökkentette éttermei vízfelhasználását, miközben minden étteremben nőtt a vendégforgalom. "Míg 1998-ban 1 éttermünk átlagos napi vízfogyasztása 15 m3 volt, addig 2008-ban az átlagos napi vízfogyasztás 1 étteremre számolva 8 m3-re csökkent, ez közel 50 százalékos csökkentést jelent" - mondta Balázs Károly, a McDonald's főmérnöke.
Az elmúlt években a McDonald's több megoldást is bevezetett, amelyekkel a vízfelhasználást igyekeznek optimalizálni: A Drive éttermek nagy része esővízgyűjtő ciszternákkal rendelkezik. A megoldás lehetővé teszi, hogy a háztetőről és a tiszta felületekről összegyűjtött esővizet visszajuttassák a talajba: pl. ezzel a vízzel locsolják a kerteket díszítő növényeket. Ezen kívül több helyen talajvíz-kutakat is fúrtak, amelyek ugyancsak segítik a víztakarékos öntözést. Az automatizált öntözőrendszereket nedvességérzékelővel látták el, így csak akkor locsolnak, amikor azt az időjárási és talajviszonyok indokolják. A napszaknak is fontos szerepe van takarékoskodásban: az éjszakai locsolás során kevesebb a párolgás, így kevesebb víz szükséges. Ezért a McDonald's csak ebben a napszakban végzi kertjei öntözését.
Az öntözés mellett, az éttermen belül is igyekeznek csökkenteni a vízfogyasztást. A legtöbb étteremben víztakarékos csaptelepek működnek. A nyomógombos csaptelepek automatikusan záródnak, a szenzoros berendezésekből a víz csak addig folyik, amíg a kéz a csap alatt van. A bevált módszerek mellett új, még hatékonyabb megoldásokkal is kísérletezik a McDonald's. Néhány éttermében teszt jelleggel működtet vízöblítés nélküli piszoárokat. Tesztelik még a kézi, és a gépi mosogatás közötti különbségeket is. Jelenleg 5 étteremben mosogatnak géppel, 2008 végére a McDonald's 30 éttermébe tervezi bevezetni ezt a megoldást.