Szokatlan grill-kompatibilis zöldségek

Úgy tartják, hogy a grillezés csak akkor az igazi, ha különféle ízletes húsdarabok kerülnek a grillrácsra, ez azonban koránt sincs így. Hiszen számos olyan zöldség van, melyeket nem nagyon szoktunk a grillezéssel egy mondatban emlegetni, de ez nem jelenti azt, hogy el kellene vetni annak az ötletét, hogy egy jó kerti sütögetés alkalmával új és izgalmas ízeket kóstolhassunk.

Változó hazai szabályozás: mit vár el az Ön cégétől a hatóság?
Sokakat érint - jöjjön el!

Klasszis Talks & Wine - Fenntarthatóság 2025 ősz

2025. szeptember 17.

Részletek itt >

Kép: grillplaza.hu

Kelbimbó

A kelbimbó egy tipikusan olyan zöldség, melyet valaki vagy nagyon szeret vagy utál. De aki szereti, az is többnyire párolt formában fogyasztja, mivel nem sok recept található sem a szakácskönyvekben sem az interneten ennek az egészséges ételnek az egyéb elkészítési módjairól.

A grillen sütéshez a kelbimbókat pucoljuk meg, alaposan olajozzuk be, majd kevés kakukkfű, hagymasó és bors keverékével fűszerezzük. Végül egy zöldségkosárban tegyük a közepes hőfokra előmelegített grillre, és kb. 35 percig hagyjuk sülni. Ha letelt az idő, szórjuk meg olajos magvakkal, illetve tehetünk mellé feldarabolt bacont is. Süssük további 7-10 percig, míg a kelbimbó külsejét megkapja a grill. Tálalhatjuk köretként vagy magában tejfölös mártogatóssal.

Sárgarépa

A sárgarépa is keveseknek jut eszébe, ha a grillezett zöldségekről beszélünk, ennek ellenére az így elkészített répa igencsak ízletes fogás.

Kezdésnek hámozzuk meg, majd vágjuk ujjnyi csíkokra a sárgarépát. Készítsünk fűszeres olajat egy kevés olaj, só és kakukkfű keverékével, majd ezzel kenjük be a répadarabokat. Zöldségkosárban vagy alufólián közepes hőmérsékleten néhány perc alatt elkészül. Köretnek ideális.

Burgonya

A burgonya egy igen kedvelt zöldség, ráadásul szokatlannak sem nevezhető, ha a grillezett zöldségeket vesszük sorra. Azonban mégis van egy oka, amiért felkerült a listánkra, ez pedig nem más, mint az elkészítésének módja.

Hiszen mikor burgonyát grillezünk, a legtöbb esetben csak karikákra vágjuk a krumplit, megszórjuk fűszerekkel és a grill rácson mindkét oldalról meggrillezzük. Így is nagyon ízletes, de van másféle elkészítési technikája is.

Ehhez a recepthez lehetőleg használjunk újkrumplit, amit mosás és szárazra törlés után villával alaposan szurkáljunk meg, majd kenjük be olajjal. Ízlés szerint keverjünk össze egy kis olasz fűszerkeveréket egy kevés borssal, sóval és fokhagymaporral, majd ezzel a keverékkel szórjuk be a megolajozott burgonyákat. Tépjünk le annyi alufóliát, hogy a krumplikat egyenként 2 rétegben be tudjuk csomagolni úgy, hogy biztosan jól záródjon. Végül helyezzük a közepes hőfokra előmelegített grillre a csomagokat, és süssük őket 25-30 percig. Az idő leteltével ellenőrizzük az ételt, akkor van készen, ha teljesen megpuhultak a krumplik. Tejföllel tálalva isteni.

Ha te is kedvet kaptál a grillezéshez, de még nincs grillsütőd, keresd fel a Grillplaza.hu weboldalát, ahol kiváló minőségű grillsütők széles választékával várják az oldalra látogatókat!

Véleményvezér

Megdöbbent a világ, hogy ki Charlie Kirk gyilkosa

Megdöbbent a világ, hogy ki Charlie Kirk gyilkosa 

Érdemes újragondolni előítéleteinket.
Nem volt profi Charlie Kirk gyilkosa

Nem volt profi Charlie Kirk gyilkosa 

Félárbócon Amerika zászlaja.
Már az első tíz között a budapesti lakhatási költségek

Már az első tíz között a budapesti lakhatási költségek 

Több mint 11 év munka kell egy átlagos budapesti lakáshoz.
Kormányváltó a hangulat Magyarországon

Kormányváltó a hangulat Magyarországon 

Rosszul áll a Fidesz szénája.
A világ legnagyobb gyarmattartója jelenleg Oroszország

A világ legnagyobb gyarmattartója jelenleg Oroszország 

Egykor önálló népek éltek a mai Oroszország nagy részén.
Hátul kullog Magyarország a diplomások számában

Hátul kullog Magyarország a diplomások számában 

A populizmus melegágya az iskolázatlanság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo