hirdetés

Üzleti utazókat céloz meg az Airbnb és az Uber

A közösségi gazdaság két jelentős szereplője, a szállásokra szakosodott Airbnb, valamint az autómegosztást kínáló Uber összefogott a költségmenedzsment szolgáltatásokat kínáló Concur-ral az üzleti utazók megnyerése érdekében.
hirdetés

Az üzleti utazók is célközönséggé válnak - Kép: Pixabay

Így a „sharing economy” előnyeit már nem csupán a szabadidős, hanem a hivatásturisták is élvezni tudják, hiszen könnyebben foglalhatnak és elszámolhatják költségeiket, ráadásul jóval nagyobb kínálatból válogathatnak - közölte a Business Traveller cikke nyomán a Turizmus.com,

A „sharing economy”, vagyis a megosztáson alapuló gazdaság vagy együttműködő fogyasztás a különböző javak, a tudás, az erőforrások, a kapcsolati információk és az infrastruktúrák megosztását egyaránt magában foglalja. A dolog mára ott tart, hogy a Time magazin a 10 legnagyobb üzleti ötlet közé sorolja, ami megváltoztatja majd a világot, mások pedig egyenesen a következő ipari forradalomról beszélnek.

A birtoklás helyett a megosztást piedesztálra emelő gazdaság eljövetelét természetesen a nehezedő gazdasági környezet és a szép lassan megváltozó gondolkodásmód, a fenntarthatóság üzenetének egyre szélesebb körben való elfogadása is megalapozta: fontosabb lett hozzáférni bizonyos dolgokhoz, mint birtokolni azokat. Az előnyei pedig kétségtelenek, hisz csökkennek a költségek, kevesebb lesz a szemét, és a korábban csak a szűk szomszédságban elképzelhető közösségek globálissá válhatnak.

A partnerségnek köszönhetően idén év végéig a Concuron keresztül 27-szeresére nőhet az Airbnb-partner szállások foglalása, az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Az Airbnb hamarosan pedig bevezeti a Concur TripLink-et, amelyen keresztül az utazási menedzserek teljes rálátást kapnak a szolgáltatásra. Az Uber ötszörös forgalomnövekedésre számít év végéig, hiszen az üzleti utazók mobil applikációjukon keresztül megrendelhetik, kifizethetik és el is könyvelhetik a közlekedési költségeket.

Korábban az Airbnb 10 százalékra becsülte forgalmában az üzleti célú utazást, most ez a szám rohamosan emelkedhet. Az Airbnb vezetői főként a hosszabb tartózkodásra érkezőkre és a csoportokra számítanak.

Oszd meg és utazz!
Miközben nálunk hamarosan beindul a BuBi, Németországban egyre népszerűbb a nagyvárosi közösségi kerékpárkölcsönző rendszerekhez hasonlóan működő autómegosztás. Az úgynevezett „carsharing” használóinak száma tavaly csaknem megduplázódott.
hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo