Sehol nem olyan jó élni, mint Bécsben

2018. március 20. kedd - 14:45 / piacesprofit.hu
  •    

Idén is Bécs a világ legélhetőbb városa. Az osztrák főváros immáron kilencedik alkalommal került a Mercer előkelő listájának élére. A felmérés a világ összesen 231 városának életminőségét vizsgálta 39 kritérium alapján.

 

Sehol máshol nem olyan jó élni, mint az osztrák fővárosban – erre a következtetésre jutott újra a Mercer nemzetközi tanácsadócég.

A felmérés a világ összesen 231 városának életminőségét vizsgálta 39 kritérium alapján, köztük az oktatás, a kultúra, a közlekedés, a közbiztonság, a lakáspiac és az egészségügy helyzetét, a politikai stabilitást, a környezet védelmét.

Stephansdom Kép: SchaubWalzer_PID

Stephansdom
Kép: SchaubWalzer_PID

A tanácsadócég honlapja Bécsben leginkább a közbiztonságot, a jól kiépített közösségi közlekedési rendszert, a kulturális intézményeket és a számos szabadidős programlehetőséget emelte ki, mint követendő példát.

Budapest a lista 76. helyén található, közvetlenül Ljubljana és Abu Dhabi között, megelőzve Pozsonyt, Varsót, Zágrábot és Bukarestet.

A nemzetközi tanácsadócég felmérése 98 százalékban független intézmények és hivatalok adatai alapján készül, a maradék 2 százalékot a városban élő külföldiek véleménye teszi ki a szavazásnál. (eurocommpr.hu)

Bécs a tenyerén hordja a külföldi startupokat
A Wirtschaftsagentur Wien (Bécsi Gazdasági Ügynökség) újra Bécsbe invitálja a leginnovatívabb nemzetközi startupokat. A Start-up Package szolgáltatást elnyerő nemzetközi startupok két hónapig ingyenesen tesztelhetik magukat a bécsi gazdasági környezetben. Az idei startup csomagra még 2018. január 31-ig lehet jelentkezni.