Olcsóbb lesz a városnézés is, ha focitúrára fizetsz be

2018. november 21. szerda - 18:05 / piacesprofit.hu
  •    

Folyamatosan nő az igény az utazási irodák által szervezett sportutakra, mert a nyári költségek töredékéért lehet összekötni egy európai városnézést a helyi sztárcsapat futballmérkőzésének megtekintésével.

„A focitúrák összköltségeinek szempontjából jelentős árkülönbségek mutatkoznak az év különböző időszakaiban. Akinek a bakancslistáján szerepel, hogy élőben láthassa játszani a legnagyobb futballsztárokat, érdemes tájékozódni az újév elejére eső mérkőzésekről, mivel egy januári, illetve februári repülős utazás akár az áprilisi költségek feléből is kijöhet” – mondta el az egyik ilyen utakkal foglalkozó iroda munkatársa.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A nemzetközi trendnek megfelelően szezonról-szezonra egyre több rajongó utazik Magyarországról utazási irodával külföldi labdarúgó-mérkőzésekre, mivel a szervezett úton való részvétel összköltsége akár alacsonyabb is lehet, mint az egyéni utazásé. Az alacsonyabb árakat az utazási iroda és a szálláshelyek, légitársaságok, illetve a belépőjegyeket értékesítő klubok között kötött egyedi megállapodások teszik lehetővé. A mérkőzésekre szóló jegyekhez egyébként sem könnyű egyénileg hozzájutni: az angol meccsek szinte kivétel nélkül teltházasak.

A sportturista számolatlanul szórja a pénzt
Már ma 1,5 milliárd eurónyira becsülik a világ sportturizmusa által generált bevételeket, amelyek az előrejelzések szerint néhány éven belül akár 6 milliárd euróra is nőhetnek.

„A 2019 első három hónapjára eső mérkőzésekre szóló ajánlatokat már az ünnepeket megelőző időszakban érdemes áttekinteni, mert a belépőjegyek gyakran a mérkőzést megelőző egy-két hónapban elfogynak” – tette hozzá Egry Zoltán.

 

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor