Megvan a terv a királyi család kimenekítésére

2019. február 05. kedd - 09:04 / piacesprofit.hu
  •    

Készen áll a terv, hogyan mentsék ki Erzsébet királynőt és férjét Londonból, ha a rendezetlen Brexit miatt zavargások törnének ki. A királyi párt hajón vinnék biztos menedékbe a skót partokon.

A kormány névtelenül nyilatkozó illetékese szerint a még a hidegháborús időkben, 1962-ben, szovjet atomtámadás esetére kidolgozott terv alapján vinnék a fővárosból biztonságos helyre a 92 éves királynőt, 95 éves férjét és a belügyminisztert. Március végével jár le a határidő: ha addig nem születik megállapodás Nagy-Britannia rendezett kilépéséről az Európai Unióból, zavargásokkal lehet számolni az országban.

Kép: wikipedia

Kép: wikipedia

Az udvar nem kívánta kommentálni a hírt, míg sokan nevetségesnek tartják, mondván: nem kell zavargásoktól tartani rendezetlen Brexit esetén sem. A hírt, vélik, feltehetően azért szivárogtatták ki, hogy segítsék Theresa May kormányfő kompromisszumos kilépési megállapodásának elfogadását.

Brexit: a patkányok menekülnek a süllyedő hajóról
Kevés üzletember támogatja-támogatta a Brexitet, közülük a leghangosabb éppen most helyezi át Ázsiába cége központját Nagy-Britanniából. A brit szavazóknak talán most érdemes lenne elgondolkodnia azon, kikre is hallgattak, amikor a kilépésre szavaztak.

Nem kevés brit polgár egyébként a várható fejlemények tükrében nagyobb tartalékokat halmoz fel élelmiszerekből, gyógyszerekből és egyéb árukból. Még aggasztóbb a gazdasági szereplők menekülése. A Nissan, amely 1986 óta készít autókat Nagy-Britanniában, bejelentette, hogy új SUV-ját nem ott, hanem Japánban gyártja majd. A Sony európai központját Londonból Amszterdamba helyezi át, a Airbus és a Bentley pedig „bénító, gyalázatos” fejleménynek tartaná, ha az ország egyezmény nélkül hagyná ott az Uniót.

(Forrás: Sunday Times)