Két magyarországi kutató is kapott a sok millió eurós támogatásból

2019. március 29. péntek - 12:03 / piacesprofit.hu
  •    

Egy külföldön kutató magyar, valamint egy Magyarországon kutató osztrák tudós nyerte el az EKT támogatását. Berger Imre Angliában végzi kutatásait, míg Susan Carin Zimmermann, a Közép-európai Egyetem tanára.

Az Európai Kutatási Tanács (EKT) idén 222 tapasztalt kutatót részesít Európa-szerte ún. élkutatói támogatásban, melynek összege kutatási projektekre lebontva hozzávetőleg 2,5 millió eurót, összesítve pedig 540 millió eurót tesz ki.

Dr. Mark Keewers az új fejlesztéssel Kép:newsroom.unsw.edu.au

Dr. Mark Keewers az új fejlesztéssel
Kép:

Hogyan lehet javítani a megújuló energia termelését és raktározását célzó eljárásokat? Miként lehet a szervezetünkben ketyegő biológiai órát jobban hozzáigazítani hajszolt, túlpörgetett életmódunkhoz? Íme kettő azok közül a kérdések közül, amelyekre az Európai Kutatási Tanács által most támogatásban részesített élvonalbeli tudósok úttörő kutatásaik során választ keresnek.

A támogatás révén a szakemberek lehetőséget kapnak arra, hogy az uniós tagállamokban vagy a

70 milliárd forint keresi gazdáját
Az NKFIH (Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal) országos roadshow keretén belül mutatta be pályázati tervét, közel 3000 kkv számára. Folytatódik az elmúlt évek trendje, már áprilisban megjelenhetnek az új kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos pályázatok: ezeket 2019-ben több mint 70 milliárd forint értékben írják ki.

társult országokban megvalósítsák legkreatívabb kutatási elképzeléseiket, és olyan tudományos eredményeket mutassanak fel, melyek kiemelkedő hatást gyakorolnak a tudományra, a társadalomra és a gazdaságra.

Az EKT a finanszírozást a „Horizont 2020” uniós kutatási és innovációs keretprogram forrásaiból nyújtja. A támogatásban részesülő kutatási projektek a fizikai és műszaki tudományok, az élettudományok, valamint a társadalom- és humán tudományok széles körét felölelik. A támogatás a becslések szerint 2000 munkahelyet fog teremteni doktori fokozattal rendelkező kutatók, doktoranduszok és olyan szakemberek számára, akik a díjazott kutatók csapatában dolgoznak majd.

 

 

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor