Ide érdemes utazni, ha szereti a virágokat

2018. augusztus 24. péntek - 17:04 / piacesprofit.hu
  •    

Lezárult a „Legvirágosabb Úti Cél” játék szavazása, ahol a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen induló települések mérettették meg magukat a nagyközönség előtt. Idén immár 177 település és kerület vett részt, és összesen 63 138 szavazat érkezett a Facebookra.

 

A Virágos Magyarország verseny célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.viragsxc

A „Legvirágosabb Úti Cél” játék intenzíven bevonja a lakosságot a települések szépítésébe, és közösségformáló ereje összekovácsolja az embereket.

Gyorsan növekszik a belföldi turizmus
13 százalék feletti volt a növekedés a belföldi turizmusban a második negyedévben a Szallas.hu elemzése szerint. Budapest, Siófok és Eger voltak a legnépszerűbb úticélok.

A Magyar Turisztikai Ügynökség tavaly indította el először a „Legvirágosabb Úti Cél” versenyt. Az online versenyre, a Virágos Magyarország megmérettetéshez hasonlóan, a lélekszám függvényében a következő 5 kategóriában lehetett nevezni: 1000 fő alatti és feletti falvak, 50 000 fő alatti és feletti városok, és külön indulhattak a fővárosi kerületek.

A kezdeményezés egyre nagyobb népszerűségét a részt vevő települések és a szavazatok egyre emelkedő száma is jelzi. Idén, a Virágos Magyarország jubileumi évében rekordszámú, több mint 63 000 szavazat érkezett a közönségszavazáson. A kategóriák közül az 1000 fő feletti falvak voltak a legnépszerűbbek, itt az 59 településre 19 874 szavazat érkezett, de az 50 000 fős és kisebb városoknak sincs okuk panaszra a maguk 19 394 szavazatával.

Érdemes elindulni, és felfedezni 2018 Legvirágosabb Úti Céljait, amelyek nem csak gyönyörűek, de számos rejtett kincset is tartogatnak számunkra.

2018 Legvirágosabb Úti Céljai

1 000 fő alatti falvak

Geresdlak

1 000 fő feletti falvak

Gyulaháza

50 000 fő alatti városok

Veresegyház

50 000 fő feletti városok

Eger

Budapesti kerületek

XIX. kerület

Az online verseny nyertesei az őszi díjkiosztón vehetik át a Legvirágosabb Úti Célnak járó díjakat, illetve az online versenyt követően a szavazók között kertészeti utalványokat sorsolnak ki a szervezők.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.