Búcsú a horgászigazolványtól – jön a horgászkártya

2018. augusztus 30. csütörtök - 11:25 / piacesprofit.hu
  •    

Szeptember elsejétől regisztrálhatnak a horgászok a Magyar Horgászkártyára, amely 2019. január elsejével kiváltja az eddigi papíralapú horgászigazolványokat. A változás csaknem félmillió aktív sporthorgászt érint.

Aki jövőre is horgászni szeretne, annak érdemes szeptembertől regisztrálnia az új plasztik Magyar Horgászkártyára, ugyanis 2019. január elsejétől ez fogja kiváltani az eddig papíralapú horgászigazolványokat. Azok a horgászok, akik a (Magyar Horgászszövetség) MOHOSZ szervezeti rendszerébe tartoznak az egyesületi tagsághoz, az állami horgászjegy kiváltásához már csak a Magyar Horgászkártya segítségével juthatnak hozzá.

Az egyszeri, a kártya teljes érvényességi idejére (öt évre) szóló regisztrációs díj 2200 forint lesz ( 1732 + ÁFA). A díj tartalmazza a horgász balesetbiztosítás díját, valamint a QR-kódos kártya előállításának árát is.

Kép: SXC

Kép: SXC

A regisztráció, illetve a kártya igénylése a www.mohosz.hu weboldalon, többnyelvű felületen keresztül lehetséges, bármely típusú elektromos eszközről. A horgászok közül azok, akik nem rendelkeznek számítógéppel, vagy okostelefonnal, a Digitális Jóléti Program Pontokon is elvégezhetik a legfeljebb 15 perces igénylést. Ugyanakkor a MOHOSZ offline lehetőséget is biztosít, az adminisztráció elvégezhető valamennyi, eddig is állami horgászjegyet biztosító és a támogatást vállaló horgászszervezetnél, a regisztrációban részt vevő szervezetek és regisztrációs pontok listája és elérhetősége szintén a MOHOSZ honlapján lesz elérhető. A szövetség várakozásai szerint a mintegy 460 ezer aktív sporthorgász MOHOSZ-tag mindegyike kiváltja majd a Magyar Horgászkártyát.

A tervek szerint a jövőben a Horgászkártya digitális lehetőségei kiváltják az összes papíralapú dokumentumot is, így az egységes szövetségi hozzájárulási bélyegek, az állami horgászjegyek és a területi jegyek is digitálissá válnak majd. A legtovább várhatóan a fogási napló marad papíralapú.

A regisztrációval kapcsolatos segítséget az elsejétől elindított telefonos információs ügyfélszolgálat is segíti, amely munkanapokon reggel 8.00 és délután 16.30 között, a +3659324432-es telefonszámon elérhető, vagy a horgászok kérdéseiket írásban is feltehetik az [email protected] emailcímen.

 

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.