Az már alap, hogy a nyári tábor nem gyerekmegőrző

2019. április 15. hétfő - 16:08 / piacesprofit.hu
  •    

A szülők többsége már nemcsak felügyeletet és szórakozást, hanem gyermeke fejlesztését, fejlődését is elvárja egy nyári tábortól, így a készségfejlesztő táborok előretörése várható volt.

A táborok választásakor a szülők közel 20 százaléka már nemcsak biztonságos felügyeletet és szórakozást keres gyermekének, ennél többet szeretnének kapni a táborhéttől. A gyerekek egészséges mentális fejlődése, problémáik megoldása ma már ugyanúgy elvárható egyes tábortípusok esetében, mint a lovaglás egy lovastábor esetén. 

pixabay.com

Kép: pixabay.com

A készségfejlesztő táborok térnyerése folyamatos volt az elmúlt esztendőkben. Látható, hogy a szülők abszolút nyitottak, és örömmel küldik gyermeküket ilyen táborokba. A 2019-es táborkínálat közel 20 százaléka ebbe a kategóriába esik” – mondta el a Tóth Béla, a www.taborfigyelo.hu vezetője. 

Problémamegoldás, dühkezelés, stresszoldás, önbizalom fejlesztése, kommunikációs készségek előmozdítása mind egyre fontosabb szerepet játszik a szülők táborválasztásánál. Nagy hangsúlyt

Egy vagyon lehet idén a gyerekek táborozása
Meglepő lehet februárban a nyári táborokra gondolni, de aki szeretné elkerülni az idei drágulást, nem tehet mást. Arról, hogy milyen újfajta veszélyek jelentek meg, milyen táborokat kerüljünk messziről, és mennyit kell félretenni a gyerekek táborára idén, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál volt segítségünkre.

kap ugyanakkor a mozgásos fejlesztés is, ahol a mozgáskoordináció javítása, a testtartás optimalizálása is cél. 

A legfontosabb tudnivaló a készségfejlesztő táborok esetében, hogy kivétel nélkül játékos formában valósulnak meg a programok, a gyerekek azt érzik a célirányos szakmai feladatok végrehajtásakor, hogy vidáman játszanak. Ebből következően abszolút motiváltak maradnak a táborhét alatt, és mindennap örömmel mennek. Ez a motiváció pedig segít a tábor célkitűzésének elérésében” – mondta el a Táborfigyelő vezetője.

Az országszerte elérhető készségfejlesztő táborok árai nem térnek el nagymértékben a többi vakációs lehetőség díjától, pár ezer forinttal magasabb költségen ilyen tábort foglalhatunk csemeténknek. Fontos tudni azonban, hogy nagyon keresett a kifejezetten készségfejlesztő tematika a tábortípusok között, így a turnusok gyorsan telítődnek.