Az kell, ami a menőknek is van

2018. szeptember 09. vasárnap - 18:16 / piacesprofit.hu
  •    

Tízes éveik elején alakul ki a gyerekekben, hogy mindenekelőtt tárgyakra vágynak. A pszichológusnak van válasza arra, hogy lehet megelőzni a materialista hajlamot.

Ebben a korban különösen bizonytalanok mind a fiúk, mind a lányok, és választ keresnek a kérdésekre: Ki is vagyok én? Szeretnek-e, befogadnak-e engem a többiek? Hogyan tudnak választ kapni ezekre a kérdésekre? Elsősorban külsőségek révén. Figyelik a többi gyereket, azt, mi van rajtuk, mivel játszanak. Ha látják, mit viselnek, mivel játszanak a „menők”, akkor ők is olyat akarnak, mert ez megerősíti önbizalmukat. S ezzel már azt a tapasztalatot szerzik, hogy dolgok határozzák meg, kik vagyunk.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Ezt ellensúlyozni nem is olyan nehéz. A gyerek olyan tulajdonságára kell helyezni a hangsúlyt nevelésében, amely nem tárgyi jellegű. Ha van zenei tehetsége, bátorítsuk azt, hiszen távolról sem mindenkiben van meg ez és ugyanúgy önbizalmat adhat, mint a „helyes” viselet. Hasonlóan használható a tehetség bármely sportban, kézügyességben, szellemi tevékenységben – a gyerek ily módon könnyen kapcsolódik hasonló adottságú, érdeklődésű társaihoz, és sokkal kevésbé érdeklik majd a külsőségek.

A szülők felelőssége, hova kattint, mit oszt meg a gyerek az interneten
Technikailag felkészültebbek, mégis kevésbé körültekintőek az online világ veszélyeivel kapcsolatban a tinédzserek, azaz nem fordítanak elég figyelmet az adataik, magánéletük védelmére, kártevőkre és a netes átverésekre – írja az ESET.

Egyáltalán meghatározó a szülő magatartása. Ha a gyerek olyan légkörben nő fel, ahol állandóan napirenden van, mit vásárolnak, mennyire fontosak új használati tárgyak, ruhadarabok, ha mindig megvették nekik, amit éppen kértek, és a jó bizonyítvány jutalma is tárgy volt, ezt a modellt fogja öntudatlanul is követni.

(Forrás: Atlantic)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor