A közlekedésben is lesznek gondok a Brexit miatt

2018. július 28. szombat - 10:04 / piacesprofit.hu
  •    

Nagy-Britannia kiválása az EU-ból britek millióit kényszerítheti arra, hog nemzetközi jogosítványt váltsanak ki, mert különben nem közlekedhetnek az Uniós országok, valamint Svájc, Norvégia útjain.

 

A brit Nemzeti Számvevőszék hívta fel a figyelmet  arra, hogy vagy 7 millió honpolgár kényszerülhet az okmány kiváltására a jövő év márciusától, ha a Brexit keretében addig nem tudnak megállapodni a  jogosítványok kölcsönös elismeréséről.

goodbye felirat angol motívumokkal

Kép:Pixabay

A britek kilépése okoz még egyéb közlekedési gondokat is. Meg kell állapodni  egy már korábban tárgyalt ügyben: hogyan biztosítsák a doveri komphoz vezető zsúfolt autópályán azoknak a kamionoknak a gyorsabb áthaladását, amelyek nem Nagy-Britanniába, hanem francia településekre tartanak.

Ha így megy tovább, vízum kell egy londoni hétvégére
Miközben az Egyesült Királyságban a napi belpolitikai izmozás folyik a Brexit körül, a tárgyalások nem haladnak London és Brüsszel között. Most már maga a miniszterelnök vezeti majd az egyeztetéseket, miközben egyre fogy az idő és mind valószínűbb egy horror forgatókönyv a britek kilépése után.

Megállapodás hiányában, vagy annak késése esetén a Nagy-Britanniába tartó kamionok forgalmának engedélyezését is rendezni kell.

(Forrás: BBC)