Elektromos gyorstöltő is lesz a BP-kutakon

2018. július 01. vasárnap - 06:00 / piacesprofit.hu
  •    

A BP megvásárolja az Egyesült Királyság legnagyobb elektromos autó töltőket gyártó cégét, a Chargemastert. A következő egy évben a BP 1200 benzinkútját elektromos autó gyorstöltőkkel is felszerelik, írja a Reuters.

A BP szombaton jelentette be, hogy megveszi a Chargemastert, a legnagyobb brit elektromosautó-töltő gyártó cégét. Az olajvállalat döntése mögött az elektromos autók gyors terjedése áll: becslések szerint 2040-re a 12 millió elektromos autó is forgalomban lehet majd az Egyesült Királyságban.

Az elektromos járműveket elsősorban városi környezetben használják, leginkább azért, mert a töltést itt könnyebb megoldani. Azonban az autópályák mellett elhelyezett gyorstöltő-állomásokkal országúti közlekedésre is praktikus lehet az elektromos autó.

A Chargemaster jelenleg több mint 6500 elektromosautó töltőpontot működtet az Egyesült Királyságban. Az akvízició után a cég BP Chargemaster néven működik majd tovább.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek