Van még feljebb?

2019. március 27. szerda - 09:15 / piacesprofit.hu
  •    

Miközben tavaly csökkent a német nagyvállalatok jövedelme, vezetői abban az évben is többet kerestek, mint korábban.

A csúcsra a Beiersdorf, a Nivea-termékeket is gyártó konszern távozó vezetője, Stefan Heidenreich került, 23,45 millió euróval. A vezérigazgató hét évet töltött a vállalkozás élén, és kiválásakor fizették hosszabb távra szóló járandóságait is. Ez a legmagasabb összeg, amelyet a német nagyvállalati vezető valaha keresett.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A második helyre Oliver Baete, az Allianz-konszern elnöke került, 10,33 millióval. 2017-ben még öt, 10 milliónál többet kereső német vállalatvezető szerepelt a listán.

El sem tudja képzelni, hogy ennyi nyugdíj is van
Dieter Zetsche, a Daimler-konszern vezérigazgatója májusban, 43 év után nyugalomba vonul vállalatától. Anyagi gondjai nem lesznek: egy napra eső nyugdíja 4250 euró, azaz 1,4 millió forint lesz.

További sorrend: Bill McDermott, a SAP szoftverkonszern főnöke 9,97 millió eurós jövedelmével éppen a tízmillió alatt maradt. Joe Kaser (Siemens) 9,6, Bernd Scheifel (HelidelbergCement) 9,43 millióval ugyancsak. Dieter Zetschke, a Daimler vezetője „csak” 8,26 milliójával a 6. helyet foglalta el a csúcskeresők listáján, míg a hetediken állami vállalat, a Deutsche Post vezére, Frank Appel állt, 8,19 milliós éves javadalmazással.

(Forrás: Der Spiegel)

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek