Mit kell tudni a KATA-s jövedelemigazolásról?

2018. december 14. péntek - 08:00 / piacesprofit.hu
  •    

Mit kell tudni a KATA-s jövedelemigazolásról? Mekkora jövedelmet igazol le nekem a NAV, ha KATA-s vagyok? A Reggeli Egyperces ad választ a kérdésre.

A KATA hatálya alá tartozó adózók esetében a jövedelemigazolás kiállítása során a NAV jövedelemként az utolsó bevételről tett

Hogyan tovább tao?
Mi történik jövőre az előadóművészet tao-támogatásával? Mire lehet számítani? Erre választ kapunk a Reggeli egypercesben az Írisz Office-tól.

nyilatkozatban feltüntetett összeg 60 %-át igazolja le, de minimum a tételes adófizetési kötelezettséggel érintett hónapok és a havi minimálbér szorzatát tünteti fel.

A megszerzett bevételről szóló nyilatkozatot a KATA-alanyoknak az adóévet követő február 25-ig kell beküldeni az adóhatóságnak.

Amennyiben nem egyéni vállalkozásról, hanem gazdasági társaságról van szó, tehát több tag között oszlik meg a bevétel, úgy a NAV – függetlenül a társasági szerződésben meghatározottaktól – fejenként egyenlő részben igazol jövedelmet, vagyis a bevétel 60%-át annyi részre osztja, ahány tulajdonos van.

További egyperces válaszok a legfontosabb adózási kérdésekre itt olvashatók!

Feliratkozom a(z) Jogi kisokos téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek