Mesterséges Intelligencia Koalíció alakult

2018. október 10. szerda - 16:00 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

A hazai infokommunikációs szektor vezető vállalataival lépett szövetségre az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A koalíció tagjai állandó együttműködési fórumot teremtenek, hogy közösen dolgozzák ki Magyarország AI-stratégiáját.

A Mesterséges Intelligencia Koalíció alapító dokumentumát október 9-én Balatonfüreden írták alá az érintettek, az elsők között a Microsoft Magyarországgal. A háromnapos Infotér konferencia keddi, nulladik napján a Digitális Jólét Program (DJP) szakmai vezetője, Gál András Levente elmondta, hogy a mintegy 70 magyar és nemzetközi céget, egyetemet, tudományos műhelyt, szakmai- és közigazgatási szervezetet magába foglaló tömörülés célja, hogy Magyarország Európa élvonalába kerüljön, fontos tagjává válva a nemzetközi mesterséges intelligencia közösségnek.

A cégek alig használják a mesterséges intelligenciát
Új szervert fejlesztett a Cisco, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy több információt nyerjenek ki adataikból, és ezeket felhasználva jobb és gyorsabb döntéseket hozzanak.

„A mesterséges intelligencia ahhoz fogható lökést adhat az emberi társadalom fejlődésének, mint annak idején az internet. Az AI alapú technológiák vezető vállalataként ezért is üdvözöljük ezt az iparágakon átívelő kezdeményezést, amellyel Magyarország az élre léphet és az élen járhat a digitális transzformációban” – mondta Bábel Gabriella, a Microsoft Magyarország megbízott ügyvezető igazgatója.

A prognózisok szerint 2030-ig 13 300 milliárd euróval bővítheti a globális gazdasági teljesítményét a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazása. Ezt felismerve, az Európai Unió széles körben, a gazdaság szinte minden egyes területére allokál forrásokat az AI-alapú fejlesztésekre 2021 és 2027 között. A kiemelkedő lehetőséggel akkor lehet érdemben élni, ha a források megnyitásakor már élenjáró megoldásokkal rendelkezik Magyarország – ez az alapfelismerés ösztönözte az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, valamint az infokommunikációs szektor vezető vállalatait egy átfogó együttműködés elindítására.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek