Magyar startupra figyelt fel a Google

2018. július 05. csütörtök - 09:08 / piacesprofit.hu
  •    

Az Instalent az első magyar startup, amelyet a Google for Entrepreneurs több száz jelentkező közül választott ki a Campus Residency programjába, amin összesen 9 közép- és kelet-európai startup vehet részt. A Campus Residency  6 hónapos programsorozat, ami kifejezetten globális piacra törő, innovatív és nagy potenciállal rendelkező cégeknek szól.

A cégnek lehetősége lesz a Google szakértőinek mentorálását igénybe venni, célzott tréningeken részt venni, illetve közvetlen elérést fog kapni a Google for Entrepreneurs globális hálózatához.

„Csapatunk nagy örömmel és lelkesedéssel fogadta, hogy részt vehetünk a Campus Residency programon. A mentorálás mellett az, hogy teljes hozzáférésünk lesz a Google for Entrepreneurs hálózatához, hatalmas és felbecsülhetetlen lehetőség számunkra. Nagyon sokat szeretnénk tanulni és fejlődni” – nyilatkozta Medgyesi Péter, az Instalent alapítója.Campus Residency - All teams

Az Instalent egy online platform független recruiterek számára világszerte, amely a toborzást és kiválasztást (recruitment) közösségi alapokra helyezi. Az Instalent üzleti modellje lehetővé teszi, hogy a recruiterek a világ bármely feléről dolgozhatnak a saját időbeosztásuk szerint, valamint együtt tudnak működni másokkal.

A vállalatok számára ugyanakkor pénzt, időt és erőforrást spórol, és megkönnyíti a munkaerő nemzetközi áramlását. A munkáltatók az Instalent online platformja segítségével kihasználhatják a legjobb szabadúszó recruiterek hatékony munkájában rejlő hatalmas lehetőséget, és betölthetik a korábban nehezen betölthető pozíciókat is. Az Instalent az egyetlen cég, amely egyesíti a szabadúszó recruiterek kapcsolatrendszerét és erőforrásait.

Magyar startup-vállalkozókat várnak a britek
Egynapos, pár ezer forintos cégregisztráció, kedvezményes adózás és más pénzügyi ösztönzők várja a magyar startupokat az Egyesült Királyság számos üzleti régiójában. A lehetőségekről egy budapesti konferencia keretében számoltak be.

A Campus Residency program célja, hogy a résztvevők azonosítsák azokat a kihívásokat, amelyekkel szembe kell nézniük ahhoz, hogy nemzetközileg is fejlődhessenek. Többek között olyan tényezők, mint például a bevétel, illetve felhasználók számának növekedése, a megszerzett tőke és megteremtett új munkahelyek száma is vizsgálat alá kerül a program ideje alatt.

Júniusban az ott tartózkodók részt vehetnek a Campus Experts Summits rendezvényen is, melynek különlegessége, hogy a világ minden tájáról hívnak szakértőket a Google-től, hogy 2 hétig intenzíven mentorálják a bentlakó startupokat. Ezzel szeretnének segítséget nyújtani a részt vevő cégeknek a globális marketingstratégiájukban, illetve nemzetközi terjeszkedésükben, valamint azt is figyelembe fogják venni, hogy egyénileg kinek milyen támogatásra van még szüksége.

A startupok előnyét élvezhetik a szervezet által létrehozott Global Passport programnak is, melynek lényege, hogy a világ bármelyik Google Campusát, valamint az 50 másik Google Partnerhez tartozó coworking irodát is igénybe vehetik. Itt lehetőségük lesz heti meetingeket tartani a Google alkalmazottaival, egyedi támogató rendszert használni, illetve a Google Ventures befektetőivel és mentoraival is tudnak megismerkedni.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.