Izgalmas lehetőségeket hoz az Instagram újítása

2019. május 03. péntek - 17:06 / piacesprofit.hu
  •    

Érdekes új megoldással bővül az Instagram az F8 egyik bejelentése alapján, az ott futó influencerek ugyanis ezentúl közvetlenül is betagelhetik egy-egy márka termékeit  - hívta fel a figyelmet Lévai Richárd.

A funkció Shopping form Creators néven fut, és nagyjából a következőképpen kell elképzelni: meglátod egyik kedvenc influencered (Insta-celebed) posztjában vagy sztorijában, hogy megemlített egy terméket (betaggelte).

Gyökeresen új Facebook a láthatáron
A Facebook fejlesztői konferenciájának első napján ismét rengeteg újdonságot jelentett be a Facebook. Lévai Richárd közösségi marketing-szakértő összegyűjtötte a legfontosabbakat egy felsorolás erejéig.

Tetszik a termék, rákattintasz, eljutsz az instagramos termékoldalra, majd ott megvásárolod (mármint ha az Egyesült Államokban élsz), vagy kijutsz a weboldalra, ha a világ más pontján laksz, és ott vásárolsz. A termék azonban nem az azt megosztó influencer terméke, hanem egy vele együttműködő márka webáruházából, illetve Instagram-shopjából származik – hívta fel a fiygelmet Lévai Richárd közösségi marketing-szakértő legfrissebb blogbejegyzésében.

A Shopping form Creators ugyanis arra ad lehetőséget, hogy az infuencerek a velük együttműködő brandek termékeit közvetlenül be tudják tagelni a posztjaikba. Ez pedig izgalmas irányokba vezethet: például az influencerek közvetlenül fognak tudni forgalmat terelni, így a hatásuk és közvetlenebbül mérhető lesz. Persze ennek megvan a veszélye, hogy néhány brand manager majd kattintásalapon akar influencert „vásárolni”, pedig egy ilyen együttműködés sokkal többről kell(ene), hogy szóljon. Szóval okosan kell majd használni ezt a megoldást, amint elérhető lesz, ne torzítsa el az együttműködéseket.

A témában érdeklődik? Gyakorlatban alkalmazható tudást keres?

Lévai Richárd 4 konkrét kampányon keresztül mutatja meg, hogy hogyan lehet a Facebookon hatékonyan hirdetni kkv-ként.A Facebook Marketing minikurzus az első 500 beiratkozónak ingyenesen elérhető! Ha még több tudásra vágyik, a Piac & Profit Online Akadémián megtalálja Magyarország legnagyobb, kkv-k számára készült online képzési portfólióját.

Miért választják a cégvezetők online képzéseinket? Mert elismert szakemberek hot topic képzéseit érik el, nincs utazás, terembérlés vagy elmaradt óra, és igény szerint, bárhol bármikor tanulhatnak.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek