Csődvédelmet kért a MODULO buszok mátyásföldi gyártója

2018. július 09. hétfő - 17:00 / Zubor Zalán
  •    

Az utóbbi idők fizetési nehézségei miatt érdekében a mai nappal csődvédelmet kért az Ikarus Egyedi Kft. - olvasható a cég hétfői közleményében. A kormánytól azt kérik, minősítsék őket stratégiailag kiemelt szervezetnek.

Az Ikarus Egyedi Kft. vezetése hétfőn közleményében arról tájékoztatta partnereit és munkavállalóit, hogy az utóbbi idők fizetési nehézségeinek kezelése érdekében csődvédelmet kért. A csődeljárás legfőbb célja, hogy a társaság működését reorganizálják és fizetőképessége helyreálljon. Egyben szeretné megköszönni partnereinek és munkavállalóinak eddigi türelmét és együttműködését.

Az  a közelmúltban állami megrendelésre gyártott elektromos buszairól vált ismertté. A Volánbusz Zrt. által csuklós autóbuszok beszerzése érdekében kiírt közbeszerzési eljárás során létrejött szerződésben a cég, mint nyertes ajánlattevő 180 darab csuklós autóbusz szállítását vállalta közel hárommilliárd forinttal alacsonyabb áron, mint a tenderen második helyezett.

A cég ellen egyébként egy másik eljárás is folyik: az IKARUS Egyedi Kft –vel szemben az IKARUS márkanév bejegyezett védjegyjogosultja, a Műszertechnika Holding Zrt, pert indított annak érdekében, hogy a gazdasági társaságot a Bíróság tiltsa el cégnevében az IKARUS szó használatától.

Ezzel kapcsolatban a legfrissebb hír, hogy a kormány az Ikarus Egyedi Kft.-t stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítette – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.