Csak a munkaadók félnek a munkahelyi románctól

2017. február 14. kedd - 12:08 / piacesprofit.hu
  •    

A dolgozók nagy részének semmi gondja azzal, ha a munkahelyén esik szerelembe, a főnökök viszont a produktivitás romlásától félnek. A szakértő szerint nem kéne.

Sokan tartanak attól, hogy a munkahelyi románc kellemetlenségekkel jár és feszültséget teremthet, a vége ezért nem lehet más, mint egy elbocsátó szép üzenet a főnöktől vagy a partnertől. Pedig természetes, hogy az emberek cégüknél is ismerkednek, hiszen idejük jelentős részét munkával töltik.

Bár a felső vezetés másképp vélekedhet, a dolgozók 71%-át egyáltalán nem zavarja a kollégái közötti románc – derült ki a DreamJo.bs és az NRC Marketingkutató Zrt. közös felméréséből. Sőt a dolgozók mindössze 5%-ának okoz frusztrációt kollégái ilyen kapcsolata.

iroda, szíves lufikkal a fejek felett

Kép:Regus

„A munkahelyi románcok joggal töltik el félelemmel a munkaadókat: félthetik a produktivitást, a kapcsolat hatását az irodai morálra, azt, hogy mi fog történni, ha esetleg véget ér a kapcsolata. Ezek a fenntartások érthetőek, de könnyen teremthetnek fölöslegesen fullasztó környezetet” – mondta Németh Anna, a DreamJo.bs társalapítója, aki arra biztatja a munkáltatókat, hogy ők is örüljenek a kollégáik boldogságának, de vonjanak meg tiszta határokat azzal kapcsolatban, hogy mi elfogadható a munkahelyen.

Így lőjünk házi nyúlra
Szokták mondani, hogy a szerelem mindent legyőz. Ha azonban egy zord főnök és pletykás kollégák állítanak elé akadályt, jobb, ha inkább nagyon is tudatosan teszünk azért, hogy mind szakmai mind magánéleti fronton happy end legyen a munkahelyen szövődött szerelem vége. Lássuk a legfontosabb alapszabályokat!