Blokklánc alapú biztosítást fejleszt egy magyar cég

2018. szeptember 14. péntek - 15:30 / piacesprofit.hu
  •    

A pénzügyi szolgáltatásuk után a biztosításban is terjed a digitalizálás. A fintech mintájára insurtechnek nevezett technológiák egyik példája a most készülő blokklánc alapú biztosítási termék.

Nemzetközileg is az elsők között léphet piacra blokklánc alapú, adatvezérelt biztosítási termékével a magyar tulajdonú RowanHill Global technológiai tanácsadó és fejlesztő cég. Az insurtech (biztosítási technológia) terén hazai vezető szerepre törő innovációs műhely piaci céljai elérése érdekében a terület egyik legjelentősebb magyar szakemberével, Szota Szabolccsal is szorosan együttműködik többek között az InsurWiz nevű leányvállalatán keresztül.

Mire jó és mire nem az ICO?
Az ICO-król, azaz a blockchain-alapú, közösségi tökebevonásról készített összefoglalót a Deloitte, annak előnyeit és hátrányait is bemutatva.

A fintech (pénzügyi technológia) és ezen belül az insurtech (biztosítási technológia) robbanásszerűen fejlődő területek, melyek alapjaiban változtathatják meg a banki és biztosítási szolgáltatásokat. A szegmens dinamikusan növekszik, és az olyan jelentős nemzetközi startupok mellett, mint például a Revolut, a nagybankok és biztosítók is egyre inkább felveszik a kesztyűt a szó szerint élethalálharcot jelentő digitalizációs versenyben.

Automatikus fizetés

A nemzetközi trendekkel a magyar piac is tartja a lépést: számos startup-kezdeményezés mellett a hagyományos nagy bankok és biztosítók is sorra lépnek piacra digitális termékeikkel, szolgáltatásaikkal. Köztük van a magyar tulajdonú RowanHill Global technológiai tanácsadó menedzsment és fejlesztő cég is. A RowanHill szolgáltatásait főként a banki és a nagyvállalati szektorból származó hazai és külföldi vállalatok, továbbá egyetemek számára nyújtja.

A nemzetközi projektben is részt vevő magyar cég hamarosan piacra lép egy blokklánc alapokra helyezett, adatvezérelt biztosítási termékkel, ami lehetővé teszi, hogy káresemény esetén azonnal megtörténjen a kifizetés az ügyfél részére.

A cég hazai és nemzetközi piaci céljainak elérése érdekében Szota Szabolccsal, a digitális biztosítási megoldások egyik legjelentősebb hazai specialistájával közösen megalapították az InsurWiz Technology Kft.-t. A szakember pályafutását 2004-ben az Allianz Biztosítónál kezdte, majd 2014-ben csatlakozott a Generali Biztosító csapatához. 2017-ben pedig saját insurtech termékével, a Kriph.io nevű okoscasco megoldással lépett a nagyközönség elé, mely megnyerte a 2017-es FintechShow-t, illetve 2017 év végén a V4 Startup & Innovation Tour rendezvény legígéretesebb startupjának is megválasztották.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.