Ázsiai repülők a legtisztábbak

2019. március 19. kedd - 20:09 / piacesprofit.hu
  •    

Japán légitársaság gépei a legtisztábbak a világon. A tisztasági teszt tíz legjobbja között egyébként 8 ázsiai van, európai csak kettő, a Swiss és a Lufthansa.

A londoni székhelyű Skytax évente minősíti a világ légitársaságait, különböző vonatkozásokban. A tisztaságra vonatkozó világméretű felmérésben arra kérték az utasokat: értékeljék a tisztaság szempontjából az utasteret, beleértve az üléseket, az asztalokat, a szőnyegeket, a burkoló-felületeket, valamint a mosdókat.

common.wikipedia.org

common.wikipedia.org

Első helyen a japán All Nippon Airlines végzett, utána a tajvani EVA Air, majd a dél-koreai Asiana Airlines következett. A legtisztább gépekkel rendelkező 10 légitársaság két kivétellel ázsiai volt. Az európaiak közül a Swiss Airlines a 8., a Lufthansa a 10. helyen végzett. A 10-20 hely birtokosai is ázsiaiak voltak, egy kivétellel: az Austrian Airlines a 13. helyre került. Amerikai repülőtársaság nem jutott be az élmezőnybe.

Az most már alap, hogy a repülés kényelmetlen
Az utasszállító repülőgépek egyre hosszabbak, szélesebbek – de egyre kevésbé kényelmesek: szűkebbek az ülések, a folyósok, sőt, még a mosdók is.

A légi-közlekedés gyors további bővülésével a tisztaság egyre fontosabbá válik, mivel a repterek és a gépek nagy lehetőségeket adnak a kórokozók terjedésére. Egy korábbi vizsgálat szerint

a repülőkön a tálca, ahová az élelmiszert teszik, a baktériumok fő gyűjtőhelye – ezért óvakodni kell attól, hogy étel közvetlenül a tálcára kerüljön.

A Skytrax adja ki egyébként a világ legjobb légitársasága címet is. Tavaly a Singapore Airlines került az első helyre, utána a Qatar Airways és a most a tisztasági versenyt megnyert All Nippon következett.

(Forrás: CNN)