Az Amazon itt is előzött

2018. július 10. kedd - 14:10 / piacesprofit.hu
  •    

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, immár a harmadik leggazdagabb ember világon, kiszorítva erről a helyről Warren Buffet-et, aki elajándékozza vagyona mind nagyobb részét.

A szupergazdagok listájának élén az Amazon főnöke, Jeff Bezos áll, a második pedig a Microsoft.alapító Bill Gates. Ez az első alkalom, hogy a világ három leggazdagabb embere technológiából szerezte vagyonát.

Jeff Bezos Kép:Wikimedia

Jeff Bezos
Kép:Wikimedia

A 34 éves Zuckerberg vagyona jelenleg 81.6 mrd. dollárt teszi ki, 373 millióval többet, mint Buffeté. A Berkshire Hathaway konszern 87 éves tulajdonosa volt korábban a világ leggazdagabb embere és azóta kerül lefelé a listán, amióta 2006-ban megkezdte vagyona jótékonysági célokra való eladományozását.

Legnagyobb mértékben a Gates Alapítványt támogatja, az annak átadott részvények értéke meghaladta az 51 milliárd dollárt.

Zuckerberg ígéretet tett, hogy Facebook- részvényeinek 99 százalékát még életében átadja.

Ami a családi kézben lévő vagyonokat illeti, ott az amerikai Walton-família áll az első helyen. Walmart bolthálózata, energia- vegyi- és építóipari vállalkozásainak értéke meghaladja az 151 mrd. dollárt. Második helyen a főként az élelmiszeriparban érdekelt Koch-család áll 98.7 milliárddal, míg az édességgyártó Mars család

Milliárdosok milliói – a gyógyszeriparban kerestek a legjobban
A legnagyobb amerikai cégek vezetői átlag 12.1 millió dollárt kerestek tavaly. Legtöbbjük javadalmazása a gazdasági fellendülésnek köszönhetően majd 10 százalékkal nőtt az elmúlt évben.

89.7 milliárdot mondhat magáénak.

A három amerikai família után a belga Anheuser-Busch italgyártó következik a világlistán 54.1, majd a francia luxuscikk gyártó Hermés 49.6, és az ugyancsak francia Chanel divatcég 45.6 milliárddal.

Utánuk az indiai Ambani olaj- és textilkonszern, majd (43.4 mrd.) a BMW-t birtokló Quandt-család áll, 42.7 milliárddal.

(Forrás: The New York Times, Neue Zürcher Zeitung

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.