Agilitás és emberközpontúság – ilyen a jó munkahely

2019. február 01. péntek - 14:07 / piacesprofit.hu
  •    

Nemzetközi elismerést kapott az NN Biztosító. A nemzetközi Top Employer Institute a munkavállalókat előtérbe helyező HR-stratégiát követő munkáltatókat részesíti ebben az elismerésben, akik célja minél jobb munkafeltételeket biztosítani a munkatársak számára.

A 2018-as Szerethető munkahely díj után ez az újabb elismerés megerősít minket abban, hogy jó irányba haladunk, hogy valóban támogató és inspiráló munkakörnyezetet teremtsünk jelenlegi és leendő munkatársainknak” – hangsúlyozta Sztanó Imre, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: „számunkra különösen fontos ez a jelenlegi helyzetben, hiszen nemrégiben a teljes szervezetünket agilis módszertanra állítottuk át, ami kollégáinknak is teljesen új környezetet, új lehetőségeket és új kihívásokat teremt. Ezért kiemelt célunk őket személyes és szakmai téren is támogatni az ezekhez való alkalmazkodásban”.

A cég a hazai pénzügyi szektorban elsőként teljes szervezetére kiterjesztette a korábban 1-1 csapat vagy projekt szintjén

Egy szokatlan eszköz a munkatársak megtartásához
A cégvezetők sokszor már azzal is elégedettek lennének, ha jobbak lennének a munkatársak megtartásában. A versenytársak ugyanis semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hogy elcsábítsák a jó munkaerőt. Hogyan segíthetünk ezen a helyzeten?

alkalmazott agilis módszertant. A modellváltás kapcsán a vállalat a hagyományos HR-eszköztár mellett még nagyobb hangsúlyt fektet a változásmenedzsmentre.

Ez egy óriási változás, amely minden munkatársunkat érinti, és amelyet mindenki máshogy él meg, más-más tempóban haladnak az ehhez való alkalmazkodásban. Ezért igyekszünk olyan széleskörű, személyes és szakmai támogatást egyaránt nyújtó programsorozatokat kialakítani, amelyekben mindenki megtalálja azt a fajta segítséget, amelyre éppen szükségük van” – mondta Tóth Lajos HR-igazgató.

Ezeknek a kezdeményezéseknek a fókuszában a vállalaton belüli nyitott, dinamikus párbeszédet, az inspiráció átadását, valamint a munka és a magánélet összehangolását támogató programok állnak.