Adatbázis készül innovatív beszállítóknak

2019. február 04. hétfő - 12:06 / piacesprofit.hu
  •    

Hazai Ipar 4.0-s adatbázist készít az IVSZ. A szövetség az automatizálásban, digitalizációban érdekelt beszállítói kört gyűjtené egy csokorba, hogy könnyebben találhasson egymásra ügyfél és szállító – írja a Bitport. 

Magyarország első Ipar 4.0-s beszállítói adatbázisát készül összeállítani az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). Az iparági szervezet direkt levélben is megkeresi a potenciális cégeket, de azok maguk is jelentkezhetnek egy kérdőív kitöltésével.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A felhívás szerint

ahhoz, hogy az Ipar 4.0 megoldások itthon is minél gyorsabban elterjedhessenek, kiemelt fontossággal bír, hogy a potenciális vevők ismerjék azokat a megoldásszállítókat, akik hozzájárulhatnak digitalizációs fejlesztéseik megvalósításához.

Ennek érdekében készül a hazai piacon egyedülálló IKT kataszteri adatbázis.

Az adatbázis létrehozásával a vevői és szállítói oldalt igyekeznek egy platformra terelni, melynek első lépése egy kérdőív elkészítése volt annak meghatározásához, hogy az itthon fellelhető potenciális beszállítói kör milyen szintű Ipar 4.0 felkészültséggel, szaktudással, és referenciákkal rendelkezik. A kérdőíveket az IVSZ eljuttatja a programban valószínűsíthetően érdekelt vállalkozásoknak, de a cégek mindezt önállóan is megtehetik ezen a linken.

Nem jó taktika lemaradni a digitális evolúcióban
GDP bővülésben előzzük Európát, de ha a digitális evolúcióban lemaradunk, a gazdasági bővülés is visszaeshet. A vállalatoknak, de az állami szférának is nagyobb hangsúlyt kellene fektetnie a digitális átállásra.

Az adatbázis felállítása szervesen illeszkedik abba a nagyobb lélegzetvételű munkába, amelyet még 2017-ben nyert el az IVSZ. Az Ipar 4.0 Mintagyár projekten az iparági szövetség az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.-vel (IFKA) karöltve dolgozik azon, hogy a kiírásnak megfelelően Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakításával segítse a termelő kkv-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítését. A projekt keretében a résztvevők olyan gyárakat látogathatnak, amelyek már sikeresen alkalmaznak Ipar 4.0 megoldásokat, felkészítő képzéseken vehetnek részt, valamint fejlesztési tervekhez juthatnak.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek