A Porsche keze is benne van Putyin új luxusautójában

2018. június 27. szerda - 20:04 / piacesprofit.hu
  •    

Vlagyimir Putyin orosz államfő májusi beiktatásán új szolgálati kocsiján, a hazai gyártású Aurus Senaton érkezett. Majd hét tonnás a Rolls Royce-ot idéző kocsi, 600 lóerővel és Porsche-technikával.

Az aranyra utaló nevű jövendő orosz luxuskocsi-márka, az Aurus kifejlesztésén 2012 óta dolgoznak Moszkvában. Elsőnek, aligha véletlenül, az elnöki csúcsmodell jelent meg.

Forrás: autobild.de

Forrás: autobild.de

A legszigorúbb biztonsági előírásoknak is megfelelő, 6.5 tonnás, 6.6 m hosszú, 600 lóerős monstrumban a 4.4 l-es, V8-as benzinmotor mellett 112 lóerős elektromotor dolgozik, a meghajtást a Porsche konszern konstruktőreinek támogatásával alakították ki.

Orosz források szerint kapható lesz majd az Aurus még nagyobb, 800 lóerős, 6.6 literes V12-es motorral is, amelynél ugyancsak jelentős szerepe van a Porsche gyár mérnökeinek.

Készül majd Aurus SUV Kortezs (díszkíséret), minivan Komendant néven és limuzin is. 2020-ig összesen négy-ötezer luxuskocsi gyártását tervezik.

(Forrás: Autobild.de)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.