A konkurencia örülhet a Samsung fiaskója után

2019. április 24. szerda - 18:05 / piacesprofit.hu
  •    

A hajlítható Galaxy Fold mobillal a Samsung a jövőt akarta biztosítani magának. Most azonban az évek óta legfontosabb termék gyártását bizonytalan időre elhalasztották – de még nagyobb gondok is vannak a cégnél.

A Fold lett volna a nagy dobás, amellyel a dél-koreai óriás ismét a mobilgyártók élére tört volna. Az új termék bemutatása végül katasztrofálisan sikerült.

samsung.com

samsung.com

A kudarcnál az bizonyult a legnagyobb problémának, ami a legfontosabb volt: az a bizonyos hajlítható képernyő. A tervek szerint 2.000 eurós árú készülékek tucatjait adták ki tesztelésre szakértőknek és fontos embereknek – hogy azután megsemmisítő legyen a visszhang. Többen az első lépésben lehúztak egy fóliáit, amelyet védőrétegnek véltek. Nem az volt, tönkre is ment azonnal a mobil, de a Samsung erre a lehetőségre nem figyelmeztetett. Egyesek azt tapasztalták, hogy a képernyő alatt már rövid használat után törmelékek látszottak, mások jelezték, hogy a kép közepén látszott a gerinc, ráadásul a két oldalon nem volt szinkronban a kép.

A Samsung ezután elismerte,hogy nyomásra valóban előtűnik a képernyő gerince, másrészt a

Hiába a bojkott, a Huawei szárnyal
A kémkedéssel vádolt Huawei bevételei tavaly 20 százalékkal, 105 Mrd. dollár fölé emelkedtek. Az 5G hálózatokat is építő cég tagadja az amerikai vádakat, míg szakértők szerint az 5G fejlesztések ott sem kerülnek veszélybe, ahonnan kitiltják a kínai óriásvállalatot.

mobilba került idegen anyagok befolyásolták a telefon működését. Ezek után a modell e hétre tervezett bemutatóját bizonytalan időre elhalasztották és a teszt-készülékeket visszakérték.

Csak a gyártó tudja, miért kellett egy nyilvánvalóan még nem kiérett modellel a nyilvánosságot keresni. Valószínűleg az lehetett a cél, hogy elsőként jelentkezzenek a hajlítható telefon koncepciójával, különös tekintettel arra, hogy a Huawei februárban bejelentette: ő is ilyen készülék bevezetésére készül. A kínai vállalkozás egyre nagyobb nyomást gyakorol a Samsungra és idén várhatóan maga mögött hagyja a mobil-eladásokban régen vezető vetélytársat.

A Samsungnak a hajlítható készülék az újítás jelképeként is fontos lett volna. Az elmúlt évek Galaxy modelljei ugyan csinosak, de unalmasak voltak, amint azt áruk alakulása is mutatja: az S10+ ára a februári 1.250 euróról 910-re csökkent. Az unalmasságban szerepe volt annak is, hogy az újításokat általában az olcsóbb modelleken próbálták ki. (Forrás: Stern)

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek