2021-ben indul a világ első űrszállodája

2018. április 07. szombat - 18:00 / piacesprofit.hu
  •    

800 ezer dollárba kerül majd egy éjszaka a houstoni Orion Span által tervezett űrállomáson, amelyet 2021-ben állítanának Föld körüli pályára.

Az Aurora Station néven induló űrállomás lehet a „világ első luxusszállodája az űrben” – írja a Bloomberg. A szálloda négy vendégnek és kétfős személyzetnek ad majd szállást, miközben a Föld felszínétől 200 kilométerre kering a bolygónk körül, naponta többször megkerülve azt. A vendégek 12 napig tartózkodhatnának a hotelben, ez alatt 384-szer csodálhatják meg a naplemente és a napnyugtát.

Nemzetközi űrállomás örök panorámával eladó!
Nyolc személyes kabin, páratlan kilátás a Földre, egyedülálló kísérleti lehetőségek a súlytalanság állapotában. Így hirdethetné a NASA a Nemzetközi Űrállomást (ISS), amelyet Donald Trump amerikai elnök privatizálni akar.

Frank Bunger szoftvermérnök, az Orion tulajdonosa azt mondta, nem ajánlja mindenkinek az utazást – részben azért, mert az űrutazás komoly fizikai megterhelést jelent, részben pedig azért, mert a 12 napos tartózkodás csaknem 10 millió dollárba (2,55 milliárd forintba) kerül.

Ennek ellenére sok cég lát perspektívát a Földhöz közeli, ún. LEO (low Earth orbit) űrturizmusban. 2015 óta befektetők közel 8 milliárd dollárt adtak űrutazással foglalkozó startupoknak. A Bloomberg szerint az űrjárművek fellövése az utóbbi években egyre olcsóbb lett, ahogy új technológiákat fejlesztettek ki olyan cégek, mint az Elon Musk-féle SpaceX. Így a magáncégek által kínált űrturizmus a jövőben akár az Orion tervezett űrszállodájánál olcsóbban is elérhető lesz.