Vitázni is megtanulhatunk az új csodagéptől

2019. január 10. csütörtök - 18:08 / piacesprofit.hu
  •    

„IBM Q System One” a neve az IBM első kvantum-számítógépének. A Las Vegas-i CES-en bemutatott szuperkomputeren több millió számítás végezhető egyidejűleg.

Az újfajta gépeken a nyolcvanas évek óta dolgoznak. Virginia Rometty, az IBM vezetője szerint komputerük csak a fejlesztés következő szakaszában éri majd el optimális teljesítményét, de ez az első, kereskedelmi forgalomban is elérhető berendezés, amely a laboratóriumi kísérletek után lehetővé teszi a berendezés gyakorlati kipróbálását és alkalmazások kidolgozását.

Kép: youtube.com

Kép: youtube.com

A Q System gépe 2 méter magas, légmentesen elzárt, hűtött tartályban, felfüggesztve kapott helyet. Az IBM reményei szerint visszahozza a vállalatot, amelynek forgalma és részvényárfolyama fokozatosan csökken, az élvonalba.

Másik nagy újdonságuk az a berendezés, amely vitázni tanítja meg használóit. A „Speech by crowd” használója négyperces

Két szám és két betű: 5G és 8K – ez most az őrület Las Vegasban
A tavalyi 150 000 helyett idén 180 000 látogatót várnak az amerikai Las Vegasba a CES-re, a világ legnagyobb, most megnyílt technológiai kiállítására.

előadásban fejtheti ki véleményét adott kérdésről, amire az AI-berendezés a felhőből válaszol, majd kibontakozhat a vita. A gyártó szerint a digitális asszisztensre azért van szükség, hogy hozzászoktassa az embereket az AI-eszközökhöz, amelyek hamarosan meghatározzák életünket: meg kell tanulnunk azokkal kommunikálni, hiszen segítenek a problémák megoldásában, elemeznek, és hasznos tanácsokat adnak.

Ugyancsak új IBM-fejlesztés a GRAF repülési időjárás-előrejelző rendszer. Míg a jelenlegi rendszerek átlagosan 15 km-es körben jelzik, mi várható, a GRAF ezt 3 km-re szorítja le, így gyorsabban és pontosabban tudnak figyelmeztetni a légtérben várható turbulenciákra.

(Forrás: Handelsblatt)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor