Az idősebbek megőrülnek a „banán”-mobilért

2018. július 04. szerda - 18:11 / piacesprofit.hu
  •    

A Google Android rendszere fut a világ mobiltelefonjainak többségén, de a kaliforniai óriáscég most új, egyszerűbb telefonokon is korszerű szolgáltatásokat nyújtó szoftvert támogat. A rendszer a Mozilla korábbi, Linux-alapú Firefox OS szabad szoftverén alapul, amellyel a Mozilla két éve felhagyott.

Kerek 22 millió dollárral támogatja a Google az ugyancsak amerikai fejlesztésű KaiOS rendszert, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűbb, kisebb teljesítményű és memóriájú mobilokon is a 4 G révén jól futhasanak bonyolultabb alkalmazások, mint a Google Maps, az Assistant vagy a YouTube, később pedig a Facebook és a Twitter.

youtube.com

youtube.com

KaiOS fut már a Nokia több új típusán, köztük a 8110-es  „banán”-mobilon, valamint a TCL és a Doro készülékein.

Amerikai jelentések szerint mintegy 40 millió KaiOS-rendszerű telefont adtak már el, elsősorban fejlődő országokban, illetve a bonyolult készülékekkel nem boldoguló idősek részére. A Google párhuzamosan kínálja saját, Google Go nevű  egyszerűsített szoftverét is.

(Forrás: Neue Zürcher Zeitung)

Egymillió új IT-szakembert képezne ki a Google
Rövid időn belül az állások 90 százalékához szükség lesz digitális ismeretekre, amelyeknek ennél jóval kevesebben vannak birtokában. A Google nemrég számos továbbképzést indított, óvodásoktól a vállalkozókig mindenféle célközönségnek.
Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.