Kína már most többet fejleszt, mint az USA

2018. szeptember 01. szombat - 12:05 / piacesprofit.hu
  •    

Kína nemzeti jövedelme még 2030 előtt meg fogja haladni az Egyesült Államokét, és Kína már ebben az évben többet ruház be kutatásba és fejlesztésbe, mint az USA.

A számok tükrében Kína a jövő piaca, hiszen éves növekedési üteme 6,5 százalék, szemben az Egyesült Államok 2 százalékával. A távol-keleti ország nemcsak többet fordít fejlesztésre, de a kiskereskedelmi eladások volumene idén először haladja meg az amerikait.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Míg egy európai cégnek, ha választania kell, hol hirdet, feltehetően a nagyobb piaccal rendelkező Kínát kell célba vennie, ugyanakkor a pénzügyi befektetőknek nem szabad elkövetniük azt a hibát, hogy a rendkívül gyors gazdasági növekedést egyúttal a tőzsdei árfolyamok jövendő alakulására is iránymutatónak tekintik. A növekedés ugyanis túlnyomórészt olyan cégektől eredhet, amelyek nincsenek bevezetve a tőzsdére.

Rohamtempóban terjeszkedik Kína Európában
Európa felé tolódott el idén a kínai befektetések súlypontja, miközben jelentősen csökkent a Kínából Amerikába irányuló működőtőke értéke – derül ki a Baker McKenzie jogi iroda nemzetközi elemzéséből. Az autóipar, az egészségügy és a biotechnológia váltak Kína külföldi működőtőke-befektetéseinek célpontjává.

Jóllehet az európai nyereségvárakozások ritkán megalapozottak, Kína kínál érdekes beruházási lehetőségeket. A kormány piacnyitási stratégiája alapján külföldi beruházók mind nagyobb mértékben jelenhetnek meg a kínai piacon, az MSCI feltörekvő piaci indexében pedig május óta már 234 A-jelzésű kínai részvény szerepel, és azok 5 százalékos arányát fokozatosan bővíteni kívánják.

(Forrás: Neue Zürcher Zeitung)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.