üdítő cikkek
Ennyivel kevesebb a cukor az üdítőkben
Az értékek 45,5 százalékkal alacsonyabbak, mint 2010-ben voltak.
Veszélybe kerültek a cukormentes kóla kedvelői
Az aszpartámot az emberre nézve lehetséges rákkeltőnek minősítették.
Valami nem stimmel a Fantával
Románia vizsgálatot kért.
Kevesebb cukrot iszunk az üdítőkkel
2010 óta összesen 43 százalékkal csökkent Magyarországon az üdítőitalok és gyümölcslevek átlagos cukor- és kalóriatartalma. A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség korábban tett önkéntes vállalása szerint az alkoholmentes italok átlagos cukor- és kalóriatartalma 2020. év végéig 50 százalékkal lesz kisebb a 2010-es értéknél.
Fordulópont az újrahasznosításban
Ahogy az üzleti szektor igyekszik egyre több fogyasztót rávezetni a körforgásos gazdaságban való részvételre, motiváció gyanánt gyakoribbá válnak az ajándékok és a kedvezmények. Elértük a fordulópontot: a Coca-Cola értékesebb ajándékot ad az italospalackot visszaszolgáltató vásárlóknak, mint amennyibe a megvásárolt termék került.