Hitelmoratórium cikkek


A hitelmoratórium megszüntetése nem vezetett tömeges csődhöz

A hitelmoratórium megszüntetése nem vezetett tömeges csődhöz 

A hitelmoratóriumnak vége, de a követeléskezelővel ezután is lehet megállapodást kötni.
Kamatplafont és hitelmoratóriumot kérnek a vállalkozásoknak

Kamatplafont és hitelmoratóriumot kérnek a vállalkozásoknak 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatai.
Hitelmoratóriumosok végórája

Hitelmoratóriumosok végórája 

Egy munkanapjuk és egy hétvégéjük maradt a törlesztési moratóriumban lévőknek a bennmaradási nyilatkozatra. Aki ezt bármilyen okból lekési, automatikusan kikerül a december 31-ig meghosszabbított moratóriumból, és augusztustól újra fizetnie kell a kölcsönét – írja a Bank360.hu.
Hitelmoratórium: fontos figyelmeztetés érkezett az adósoknak

Hitelmoratórium: fontos figyelmeztetés érkezett az adósoknak 

Az év végéig a törlesztési moratóriumban maradó tipikus lakáshitelesek további közel 300 ezer forint, a személyi hitelesek pedig közel 200 ezer forint többletfizetési kötelezettségre számíthatnak. Ezért annak, akinek anyagi feltételei megengedik, érdemes a moratóriumot maga mögött hagyva megkezdeni a hiteltörlesztést.
A hitel-moratórium meghosszabbítását kérelmezni kell

A hitel-moratórium meghosszabbítását kérelmezni kell 

A kamatstop mellett a hitelek törlesztési moratóriumát is meghosszabbította a kormány 2022. december 31-ig. Amíg azonban a változó kamatozású jelzáloghiteleseknek nem kell tenni semmit ahhoz, hogy igénybe vegyék a kamatkedvezményt, addig a még a moratórium alatt maradt adósoknak július végéig kérelmezniük kell a fizetési halasztást. Ha nem teszik, automatikusan kikerülnek a moratóriumból augusztustól – írja a Bank360.hu.
Ne éljenek a hitel-moratóriummal, pénzügyi átverés

Ne éljenek a hitel-moratóriummal, pénzügyi átverés 

Egy 10 milliós hitel esetében összességében akár 2 millió forinttal is nőhet annak az ügyfélnek a teljes törlesztési terhe, aki él a kormány újabb moratórium hosszabbításával. A money.hu szakértői a bennmaradás helyett a hitelcserét ajánlják.
Moratórium: hányan nem fizetik továbbra sem a hitelüket?

Moratórium: hányan nem fizetik továbbra sem a hitelüket? 

A hitellel rendelkező ügyfelek 6,5 százaléka vesz részt november 1-jétől a fizetési moratóriumban a Magyar Bankszövetség előzetes adatai szerint.
20 ezer cég biztosan kilép a moratóriumból

20 ezer cég biztosan kilép a moratóriumból 

A MNB adatai szerint a hitelmoratóriumot választóknak már csak kevesebb mint a fele él a lehetőséggel.
Hitelmoratórium: sokan még nem állnak készen a kilépésre

Hitelmoratórium: sokan még nem állnak készen a kilépésre 

A hitelmoratóriumot igénybe vevők 36 százaléka még nem tudja, mikor tudná újrakezdeni a törlesztést, derült ki az Intrum felméréséből. A megkérdezettek többsége inkább a tartozásai növekedéséről és megtakarításai csökkenéséről számolt be 2021-ben, a legnagyobb arányban a magas jövedelmű keresők tudták növelni a vagyonukat.
Hitelmoratórium: rengetegen újrakezdték a törlesztést

Hitelmoratórium: rengetegen újrakezdték a törlesztést 

Fél év alatt közel kétszázezer volt moratóriumos hitel esetében kezdték meg ismételten a törlesztést a banki ügyfelek a nyárig. A moratóriumra igénybevételére jogosult lakossági hitelek immár kisebb fele van a fizetési stop védőhálója alatt.

Rengeteg céget zártak ki a moratóriumból 

A törlesztési moratórium novembertől már mind a lakosság, mind a vállalkozások számára feltételekhez kötött, és a tervezet szerint csak, meghatározott rászoruló rétegek számára marad elérhető. Eddig több szó esett a lakossági feltételekről, pedig a vállalkozások esetében is jelentős korlátozásokat léptettek életbe. Közül ugyanis csak azok maradhatnak bent a programban, akiknek csökkent a bevételük, mindemellett pedig a válság idején felvett gazdaságélénkítő hitelek is kizárnak megannyi céget a moratóriumból.

Amíg ön aludt, a kormány átírta a hitelmoratórium szabályait 

Nem csak a hitelmoratórium meghosszabbításáról jelent meg rendelet a szerda éjszakai Magyar Közlönyben: mivel a hitelmoratórium a drágább hitelekkel rendelkezők tartozását nagyon megdobná, a hitelkártyások és folyószámlahitelesek moratórium alatt felhalmozódott tartozását alacsonyabb kamattal újraszámoltatja a bankokkal a kormány, a különbözetet pedig visszafizetteti.

Hitelmoratórium: vizsgálatot indított az MNB 

Az MNB 16 pénzügyi intézménynél vizsgálja meg, hogy azok hogyan módosítják majd a törlesztési moratórium lejárta után az érintett lakossági hitelszerződések futamidejét.

Hitelmoratórium: mi vonatkozik a vállalkozásokra? 

A moratórium után átmenetileg megnőhet a bedőlések aránya. Ez annál nagyobb lehet, minél hosszabb ideig tart a moratórium - figyelmeztetett Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség elnöke egy mai sajótájékoztatón. A bankok továbbra is azt kérik, hogy akik képesek rá, ne éljenek a moratórium meghosszabbításával, és folytassák a törlesztést.

A boltosok is örülhetnek a hitelmoratórium meghosszabbításának 

A fogyasztásra is hatással van a határidő kitolása.

Hitelmoratórium: fontos bejelentés érkezett a cégeknek 

Varga Mihály pénzügyminiszter több bejelentést is tett.

Hitelesek, figyelem! Mi történhet szeptember végén a moratóriummal? 

A hitelmoratórium előreláthatóan jelen formájában megszűnik szeptember végén. De mire számíthatnak az adósok, mi fog történni októbertől? A Bankmonitor.hu szakértői megvizsgálták a lehetőségeket.

Moratórium: szeptember után már újra törlesztenének az adósok 

Pozitív, jövőközpontú és a problémák megoldására irányuló kommunikációt várnak a pénzügyi szolgáltatójuktól a lakossági ügyfelek a koronavírus-járvány okozta új környezetben – derül ki a CIB Bank nemrégiben a saját ügyfélkörében elvégzett online kutatásából. Az immár második alkalommal elvégzett felmérés alapján a válaszadók legnagyobb félelme változatlanul az, hogy egy családtagjuk elkapja a koronavírust, miközben az anyagi biztonságért inkább a fiatalabb, az egészségéért pedig az idősebb generáció aggódik jobban. 

Moratórium: cégek tízezrei nem törlesztik hitelüket 

Tavaly év vége óta mindössze 184 ezer, addig moratóriumban lévő lakossági hitelt kezdtek el újra fizetni, 1,3 millió kölcsönt viszont még mindig nem törlesztenek.

Moratórium utáni törlesztés: elmondta a bankszövetség a véleményét 

Támogatja a Magyar Bankszövetség a Magyar Nemzeti Bank által megfogalmazott ajánlásokat a fizetési moratórium igénybevétele során felhalmozódott tartozás rendezésével kapcsolatos banki díjak elengedéséről.

Hitelmoratórium: üzent az MNB az adósoknak 

Akinek az anyagi helyzete megengedi, annak érdemes minél hamarabb ismét megkezdenie hitele törlesztését.

Hitelmoratórium: sorsdöntő hónapok várnak a cégekre 

Hamarosan véget ér a hitelek fizetési moratóriuma, megmérettetnek a kkv-k, képesek-e újra megélni az olykor teljesen megváltozott piacon. Eddig a többség jól döntött, akár a moratóriumot választotta, akár kimaradt a könnyítésből. A következő három hónapban viszont sokuk felett pálcát törnek majd az ügyfelek. Két jel is előre figyelmeztethet erre a szakértők szerint.

Hitelmoratórium: mennyit spórolhat az, aki most kilép? 

Sokan most szembesülnek csak azzal, hogy a törlesztési moratórium hatására hitelük futamideje nőni fog, ennek következményeként pedig nagyobb összeget kell végül visszafizetniük a bank részére.

Hitelmoratórium: hány vállalkozás élt a lehetőséggel? 

Nem csak a lakosság élhet vele.

Fontos levelet küldenek a bankok 

A következő hetekben a hiteltörlesztési moratóriumot igénybe vevő minden ügyfél – függetlenül attól, hogy az idén is él-e a kedvezménnyel – elszámoló levelet kap a bankjától, mivel a januártól hat hónapra életbe lépő hosszabbítás – a moratórium 2 – jogilag elkülönül az első, kilenc hónapra szóló moratórium 1-től - írta a Világgazdaság. 

Erre a segítségre sokan lecsaptak a cégek közül 

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a kormány jó döntést hozott, amikor kilenc hónapra és automatikusan minden hitelre meghirdette a hiteltörlesztési moratóriumot.

Június végéig kitart a hitelmoratórium 

Nincs teendő azok esetében, akik továbbra is élni akarnak vele.

Itt van, milyen igazolás kell, ha maradni akarunk a hitelmoratórumban 

A Bank360.hu-val osztották meg a kereskedelmi bankok és a Magyar Bankszövetség a folytatás részleteit.

Holnap elfogadhatja a hitelmoratórium meghosszabbítását a parlament 

Ha minden igaz, akkor nem sokat teketóriázott a kormány.

Megszületett a döntés: meghosszabbítanák a hitelmoratóriumot 

Igaz, a mostani kiterjesztés már nem általánosan mindenkit érint.

Összeül az operatív törzs: ma eldőlhet, mi lesz a hitelmoratórium sorsa 

Többször is felmerült, hogy a december végén lejáró hitelmoratóriumot esetlegesen meghosszabbítsák. A gazdasági operatív törzs ma összeül, így megszülethet a régóta várt döntés.

Orbán Viktor elárulta: holnap fontos döntést hozhat a kormány 

Elképzelhető, hogy holnap fellélegezhetnek a magyar cégek, hiszen a miniszterelnök mai rádióinterjújában azt ígérte, hogy holnap döntés születhet a hitelmoratórium sorsáról.

Hitelmoratórium: hányan fizetik újra a személyi kölcsönöket? 

Lassan a személyi hitelt fizetők fele tér vissza a törlesztőrészletek rendszeres fizetéséhez - derül ki a Bank360.hu körképéből.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Médiaiparban dolgozó bűnbandára csaptak le

Médiaiparban dolgozó bűnbandára csaptak le  

Csaknem kétmilliárd forint általános forgalmi adót nem fizetett be egy médiaiparban tevékenykedő bűnszervezet a Nyugat-Dunántúlon.
Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után?

Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után? 

Szép hozamokat adott 2023 a kötvényalapok befektetőinek, ritka, hogy ilyen nagy áremelkedést lehet látni. De a jelenlegi állampapírhozamok sem éppen alacsonyak.

Pénzszerzés

Valami történt a hazai ingatlanpiacon

Valami történt a hazai ingatlanpiacon  

Mérséklődött a magyarországi ingatlanpiaci forgalom májusban áprilishoz képest.

Adózás

Sneakerárusok buktak a NAV-nál

Sneakerárusok buktak a NAV-nál  

Limitált gyártású cipők kereskedőinél indult revízió.

Jogi kisokos

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg 

A gyámhatóság nem jogalkotó: hipotetikus jövőbeni kockázatokra hivatkozva nem utasítható el a melegek örökbefogadásra való alkalmassága.

Cégblog

Visszaeső pénzügyi vállalkozás engedélyét vonta vissza az MNB

Visszaeső pénzügyi vállalkozás engedélyét vonta vissza az MNB  

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását.

Klímablog

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll 

Idén februárban a saját célra termelő erőművekkel együtt 6000 megawatt fölé nőtt az összes napelemes beépített teljesítmény.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo