Gin cikkek


Mivel koccintunk az ünnepen?

Mivel koccintunk az ünnepen? 

Ha karácsony, születésnap, kitüntetés, szilveszter, fogadás – akkor pezsgővel koccintunk. Nem champagne-nal természetesen, hiszen azt csak a franciaországi Champagne megyében leszüretelt szőlőből lehet, ott, helyben készíteni, a régi francia metódus szerint – de magyar rokona is egyre népszerűbb. Sikeres hazai borpincészetek újabban kiváló pezsgőkkel rukkolnak elő és nagy sikerük van vele. Különleges palackban árusítják, és limitált szériában a nyerspezsgő is kelendő. Divat lett gyöngyöző bort gyártani, csakúgy, mint prosecco-t forgalmazni.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére

Költségkímélés

Égető szüksége van a cégeknek az államilag támogatott lízingkonstrukciókra

Égető szüksége van a cégeknek az államilag támogatott lízingkonstrukciókra  

A hazai lízingpiac 2025 első félévében enyhe növekedést mutatott a finanszírozott összeg tekintetében, miközben a szerződések száma visszaesett.

Adózás

Mérsékelni kellene a legkisebb cégek és az egyéni vállalkozók adóterheit

Mérsékelni kellene a legkisebb cégek és az egyéni vállalkozók adóterheit 

Az áfa alanyi adómentesség értékhatárának további többlépcsős emelését javasolja a Kamara.

Gazdaság

Történelmi csúcson a világ energiafogyasztása

Történelmi csúcson a világ energiafogyasztása 

A legdinamikusabban fejlődő energiaágazatok a szelet és a napot használják.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo