hirdetés

Orbán felesége a legbefolyásosabb nő a közéletben

Az üzleti szférában az OTP volt marketing és értékesítési ügyvezető igazgatója, Balogh Gabriella lett a legbefolyásosabb, aki jelenleg Spéder Zoltán médiabirodalmának meghatározó vezetője.
hirdetés

Kép: Pixabay

A médiakategóriában az RTL Klub kereskedelmi igazgatója, Vidus Gabriella lett az első, a kultúra területén pedig az ország legnagyobb prózai színházát irányító színész-rendező, Eszenyi Enikő nyert. A magyar közélet legbefolyásosabb asszonya a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó lett a listát felállító Forbes Magazinnál.

Az üzleti szféra legbefolyásosabb asszonya, Balogh Gabriella üzleti karrierje mellett kétgyermekes édesanya. Korábbi főnökével, Csányi Sándorral nem szakadt meg a kapcsolata, amióta távozott az OTP-től: az Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja. Őt Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon kormányzati kapcsolatok- és kommunikációs igazgatója, majd Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezetője követik a rangsorban, de helyet kapott a listán a Google magyar vállalatát irányító korábbi Sláger Rádió-vezér Heal Edina vagy Pogány Éda, aki fenntarthatósági kommunikációs igazgatóként dolgozik a svájci központú Coca Cola Hellenic kötelékében. Az üzleti szféra toplistáján kapott helyett két híresség is: a tévéműsorára gasztrobirodalmat építő Stahl Judit nyolcadik a listán, a férjével közös sikeres üzleti vállalkozást építő Rubint Réka befolyását pedig mi sem mutatja jobban, minthogy 666 ezer követőjével a legszélesebb személyes Facebook közösséget irányítja Magyarországon. Stahl és Rubint a legbefolyásosabb celebek listáján is szerepelt.

Lévai Anikó a lapnak adott interjújában elmondta: ritkán kér a férjétől, de ha megteszi, Orbán Viktor odafigyel rá. Ennyi is elég ahhoz, hogy a miniszterelnök felesége a legbefolyásosabb legyen a közélet női szereplői között. Őt a frissen kinevezett amerikai nagykövet, Szemerkényi Réka követi. A harmadik helyen a médiahatóság elnöke, Karas Mónika áll. Az amerikai kitiltási lista után a legbefolyásosabb nők listáján is biztosította helyét a Nemzeti Adó és Vámhivatal elnöke, Vida Ildikó, de szerepel rajta az ellentmondásos megítélésű Geréb Ágnes, az otthonszülés hazai úttörője, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Móra Veronika, a hírekben az elmúlt hónapokban gyakran szereplő és a Norvég Alapból finanszírozott Ökotárs Alapítvány igazgatója.

A közelmúltban a piacvezető kereskedelmi televízió második emberének kinevezett Vidus Gabriella a magyar média legbefolyásosabbja a hölgyek közül. Ő egyben a legfiatalabb kategóriagyőztes: idén 39 éves. Az RTL vezérigazgató-helyettesét és kereskedelmi igazgatóját a RingierAxelSpringer operatív igazgatója, Király Mária követi, a harmadik helyezett pedig Vékási Andrea lett, aki egy személyben főszerkesztője és lapigazgatója a piacvezető női hetilapnak, a Nők Lapjának. Helyet kapott a listán az Egyenes beszéd szigorú házigazdája, Kálmán Olga, a TV2 társtulajdonosa és vezérigazgató-helyettese, Yvonne Dederick, a Story magazin főszerkesztője, Szalai Vivien és Erős Antónia, az RTL Klub Híradójának műsorvezetője is.

A kultúra legbefolyásosabb nője 2009 óta vezeti a Vígszínházat. A színész-rendező, Eszenyi Enikő, aki egyedüli pályázóként valószínűleg folytathatja a munkát Magyarország legnagyobb prózai kőszínházának élén. Őt Havas Ágnes, a Nemzeti Filmalap vezérigazgatója és Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora követik. A rangsorban megtalálható Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és Pataki Ági filmproducer is.

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo