hirdetés

Kukabűz a magyar politikában

Drága politikusaink a problémák megoldása helyett egymásra mutogatnak. Nincs ennél nemzetibb tevékenység. A kérdés már csak az, hogy kik kapnak előbb béremelést a kukások vagy a tanárok, avagy mi kevésbé fontos a büdös, vagy a butaság?

hirdetés

Budapest egyes utcáin immár két napja bűzlenek az el nem vitt kukák, a diákok és tanárok pedig tüntetnek. Mondhatjuk a társadalom alsó és felső szegmensében is kitört az elégedetlenség.

Se jó fizetés, se megbecsülés (Fotó: MTI/Illyés Tibor)Se jó fizetés, se megbecsülés (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A botránysorozat elindítója az ifjú Horger Antalné, mai nevén Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője, aki hatalmas észről tanúságot téve, úgy küldött kirúgó leveleket szét, hogy az érintettek tanítás közben kapták meg. A hölgy természetesen azóta sem állt nyilvánosság elé. A tanárok bűne az volt, hogy polgári engedetlenségben vettek részt. A kirúgott tanárok óráit azóta sem vette át senki, így vélhetőleg igaza van a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatójának, amikor azt mondja,

a Belső-Pesti Tankerületi Központ súlyosan megsértette a diákjaik tanuláshoz való jogát azzal, hogy azonnali hatállyal elbocsátották az iskola öt tanárát.

A másik lázadás kedden a kukásoknál tört ki, akik keveslik fizetésüket, ezért váratlanul vadsztrájkba kezdtek. A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió ennek kapcsán közölte, hogy a fővárosiak által befizetett hulladékgazdálkodási díjak nem jutnak el maradéktalanul a Társasághoz. A Budapesti Közművek többször jelezte a munkavállalók felé, hogy az állami NHKV Zrt. (Kukaholding) az elmúlt három évben a korábbi évekhez képest mintegy 3-5 milliárd forinttal kevesebb forrást juttatott az FKF tevékenység finanszírozására.

hirdetés

Véleményvezér

Kielégül-e Kövér László?

Kielégül-e Kövér László?

Kövér László házelnök elvette Hadházy Ákos fizetésének nagy részét, mert a képviselő többször nem jelent meg az üléseken.
Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Az unortodox magyar gazdaságpolitika csodákat produkál. Mindig fordítva ülünk a lovon.
A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

Földrengéserejű változásokat hoz az Európai Unióban az orosz-ukrán háború. A legbefolyásosabb vezetők egyszerűsíteni és gyorsítani akaják a döntéshozatalt.
A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

Lenne benzin, ha nem lenne ársapka. Viszont még ársapka sem kellene, ha nem zuhant volna hatalmasat a forint árfolyama.
Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László házelnökről az a benyomása a külső szemlélőnek, hogy legszívesebben be se engedné a parlamentbe az egyik ellenzéki képviselőt, hiába is választották meg teljesen törvényesen a szavazók.
Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo