hirdetés

Könnyű eszköz, komoly bírság

Egyre többen és többen pattannak kerékpárra, a lakosság jelentős része már télen sem mond le a kétkerekűek használatáról, pláne ragyogó napsütésben. Körültekintésre azonban itt is szükség van. A jó karban lévő biciklivel a saját épségünket óvjuk, a KRESZ betartásával pedig emellett a bírságoktól is megmenekülhetünk.
hirdetés

Kép:MTI/Máthé Zoltán

Egyre több munkába járó hagyja otthon az autóját. A cégvezetők közül is sokan tömegközlekednek vagy kerékpároznak. Ez utóbbival nemcsak a dugóban állás idejét takarítják meg, hanem egészségükért is sokat tesznek. Napi félórás kerekezéssel az ülőmunkát végzők is elvégzik az elengedhetetlen testmozgást, és javul az erőnlétük valójában plusz időráfordítás nélkül, a közlekedés ugyanis mindenképpen idő. Ráadásul bárki nyeregbe pattanhat kortól és fizikai állapottól függetlenül, még a térd- és a csípőproblémákkal küszködők számára is tökéletes választás a tekerés: nem terheli az ízületeket, mivel a testsúlynak csak egy része nehezedik a gerincre, ami viszont erősödik a kormányra hajolás mozdulatával. (Zajlik az aktuális Bringázz a Munkába! kampány. Lehet csatlakozni!)

Az új hullám azonban új veszélyeket is felszínre hoz. Mivel mindenki az utakon gurul két vagy négy keréken, motorral vagy lábbal hajtva, ha nem figyelünk eléggé, egy pillanat alatt megtörténik a baj, amelynek következményeit viszont hosszú ideig viselhetjük.

A frissen üzembe állított biciklivel első utunk minden esetben a kerékpár szervizekbe vezessen, hiszen a majd fél évig nem használt biciklin számos műszaki probléma előjöhet, melyek akár balesetekhez is vezethetnek.

A KSH országos baleseti statisztikájából kiderül, hogy évente majd 2000 biciklis baleset történik, melynek száma 2006 óta egy lassan emelkedő tendenciát mutat, így a tavaszi „nagy generál” nem elhanyagolható. „A kerékpár műszaki állapotának ellenőrzésekor mindenképpen tesztelni kell a lámpák, a gumik, a váltók, a küllők, a fékek, a kormány, a lánc, a hajtómű és az ülés állapotát is” – hangsúlyozza Palágyi István, a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumának instruktora. „Ezek azért fontosak, mert elég egy apróbb műszaki probléma, egy rossz váltó vagy egy kopott fék és máris kész a baj” – teszi hozzá a szakértő.

Kétkerekű marketing
Nyugat-Európában hódítanak a céges kerékpárflották. Az ötlet legnagyobb előnye a költséghatékonyság: egy céges gépkocsi árából ugyanis akár ötven céges kerékpárt is vásárolhatunk. A fenntartásuk is lényegesen olcsóbb, nem kell üzemanyagköltséggel számolni, szervizelésük töredéke a gépjárművekének, parkolási és egyéb járulékos költségek (lásd büntetés gyorshajtásért) sincsenek. Ráadásul a drótszamarak úgy is átalakíthatóak, hogy megjelenésükben, színükben, logójukban igazodjanak cégünk arculatához. Ezáltal a kerékpárflotta költséghatékony és szén-dioxid-kibocsátástól mentes, mozgó marketingeszköz lehet.
30 000 forint egy lámpáért?

A láthatóság kérdése mindig központi eleme a biciklis közlekedésnek, melyre minden esetben figyelni kell. „A kerékpárosokat legtöbb esetben a világítás nélküli közlekedés, az elsőbbség meg nem adása, és a kanyarodási szabályok megszegése miatt büntetik meg” – figyelmeztet az instruktor. „A szabályszegésért maximum 30 ezer forint bírság is járhat” - teszi hozzá a szakértő.

A KRESZ többféle olyan kötelező elemet is felsorol, melyeket minden esetben a biciklire kell szerelni és annak hiánya már szabályszegésnek minősül. Ilyenek a fehér színű első lámpa, a piros színű hátsó lámpa, az egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő prizma, illetve a borostyán sárga színű küllőprizma legalább az első keréken. Fontos továbbá a két, egymástól független fék, és a csengő megléte és zavartalan működése is.

A KRESZ a nem kötelező, de javasolt kiegészítőket is felsorolja. Ilyenek a karos szélességjelző prizma, a visszapillantó tükör és a sárvédő.

Jó tanácsok a szakértőtől

Saját és környezetünk biztonsága érdekében szánjunk időt a tavaszi karbantartásra, és figyeljünk oda, hogy a KRESZ-ben foglalt minden követelménynek maradéktalanul megfeleljen a bicikli állapota és felszereltsége! „Számos bringaszerviz működik országszerte, ahol olcsón és gyorsan helyrepofozzák kerékpárunkat. Pénzünket inkább erre és ne a szabályszegés miatti bírság befizetésére költsük”– figyelmeztet Palágyi István.

 

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo