Hogyan alakítsunk ki kimagasló teljesítményre képes csapatot?

A kimagasló tehetségeket gondozni kell, de vajon nem jobb stratégia-e a teljes alkalmazotti kör megcélzása a vállalati teljesítmény egészének javításához? A Hays Journal legfrissebb száma beszámol arról a nemzetközi HR közösségben aktuálisan kibontakozó vitáról, hogy mi is a legjobb befektetés a teamek fejlesztése és sikerre vitele érdekében.

Kép: Pixabay

A legjobban teljesítők célzott tehetséggondozása hatékony stratégia lehet abból a szempontból, hogy a cég magas szintű eredményeket érjen el, mégis, számos HR szakember azt álltja, hogy jobban megtérülő befektetésnek számít, ha egy szervezetnél a munkaerő nagy részét kitevő, átlagosan teljesítő dolgozókra koncentrálnak.

Ezenkívül valóságos aknamezőre léphetünk, amikor megpróbáljuk a teljesítmény fogalmát pontosan meghatározni, és egyáltalán nem egyszerű különbséget tenni a közepesen és a kimagaslóan teljesítő munkatársak között sem. A közepesen vagy átlagosan teljesítők közül sokan nem azért maradnak meg ezen a szinten, mert nincs meg bennük a kellő potenciál, hanem azért, mert a legjobbnak értékelt dolgozók a saját szervezeten belüli előnyös pozíciójukat úgy tartják fenn, hogy nem adják át a többieknek azokat a fontos információkat, amelyek birtokában esetlegesen felzárkózhatnának hozzájuk.

A közvetlen felettesek is elmélyítik a problémát, amikor olyan vállalati kultúrát alakítanak ki, illetve tartanak fenn, ahol a legmagasabb szinten lévőket jutalmazzák attól függetlenül, hogy valóban értéket hoznak-e létre, illetve aktívan hozzájárulnak-e a vállalat eredményességének megőrzéséhez.

Mindenki képes kimagasló teljesítményre
„A jó teljesítmény nem csak azt jelenti, hogy a legjobb üzleti eredményeket hozzuk. Annak is fontos szerepe van, hogyan viselkednek az egyes emberek egy szervezetben; a rossz vagy káros magatartás felett esetenként ugyan szemet hunyhatunk, ha az illető magasan teljesít. Ha a munkaadó ténylegesen potenciális tehetségnek tekint minden alkalmazottat, akkor ki fog derülni mindkét fél számára, hogy a magas teljesítmény valóban mindenki számára elérhető, és nem csupán kevesek privilégiuma. Ha ezt az üzenetet magáévá teszi egy szervezet, akkor remélhetőleg sikerül olyan teljesítménykultúrát kialakítania, amely segíti a fennmaradásban és a jövőbeli sikeresség biztosításában” - véli Tammy Nagy-Stellini, a Hays Hungary ügyvezető igazgatója.
A reális célok kitűzése ösztönzően hat mindenkire, de az elérhetetlen hajszolása a munkavállalók kedvét szegi, és akár extrém magatartáshoz, például megnövekedett és irreális kockázatvállaláshoz is vezethet. Mindemellett a magasabb szinteken lévő munkatársak valószínűleg alacsonyabban teljesítenek még könnyen elérhető célok esetén is, ha az egyetlen várható jutalmuk az, hogy egyre nehezebb célokat kapnak.
Mi fán terem a HR stratégia?
Akkor működik jól a cég és termel értéket, hasznot, ha a munkatársak képesek együttműködni a vezetéssel és egymással, ha a siker érdekében képesek csapatban dolgozni. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a dolgozók pontosan értik, mit akar tőlük a vezetés, és az elképzelésekkel képesek azonosulni is.
 

 

Véleményvezér

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.
Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.
Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival 

Valami bűzlik Dániában mondaná Shakespeare.
Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve

Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve 

Mennyire becsüljük meg nyugdíjasainkat?
Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo