hirdetés

Eszünkbe sem jut, hogy a gyógyszer is lehet hamis

A legtöbb európai nem is gondol arra, hogy hamisított gyógyszerek is léteznek. Többségük szerint a hamisítás a luxuscikkek és ruhák világában okoz problémát és mindössze minden ötödik megkérdezettnek jutnak ilyenkor eszébe a gyógyszerek is.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

A legtöbbször eszünkbe sem jut, pedig veszélyes is lehet! - Kép: SXC

Az európaiak kétharmada hallott már hamis gyógyszerekről, de 77 százalékuk tájékozatlannak vallotta magát a témában, annak ellenére, hogy 96 százalékuk szerint a hamis gyógyszerek károsak lehetnek az egészségre – derült ki a Sanofi kutatásából, amelyet a securingindustry.com nyomán a hamisgyogyszerellen.hu közölt. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a “hamisítás” szót hallva az embereknek a gyógyszereknél előbb jutnak eszébe divat- és luxuscikkek, valamint elektronikai eszközök. Egy hajszálnyival azért hamarabb gondolnak rájuk, mint a hamis pótalkatrészekre. (A hamisítók is egyre újabb és újabb módszerekkel élnek.)

Világossá vált továbbá, hogy sokan sokfélét tartanak az internetes gyógyszervásárlás veszélyeiről. 78 százalékuk úgy érzi, ugyanolyan biztonságos így vásárolni, mint egy hagyományos gyógyszertárból. A felmérés szerint a tengerentúli utazást jelölték meg a válaszadók a második leggyakoribb lehetőségként, amikor hamis gyógyszerekkel találkozhat az ember.

“A közvélemény nem kellőképpen tájékozott a hamis gyógyszerekkel és azokkal a veszélyekkel kapcsolatban, amelyek bizonyos vásárlási helyzetekben merülhetnek fel”, mondta Dr. Caroline Atlani, a Sanofi hamisítás elleni részlegének igazgatója. “Ezek az eredmények azt mutatják, hogy továbbra is harcolnunk kell a gyógyszerhamisítás ellen, különösen a nyilvánosság figyelmének felhívása útján”, tette hozzá Atlani.

A felmérésből az is kiderül, hogy Franciaországban voltak a legtájékozottabbak a megkérdezettek a gyógyszerhamisítással kapcsolatban. Itt 32 százalék asszociált gyógyszerekre, amikor a hamisítás témája szóba került. Ezen kívül a franciák mutatkoztak a legkevésbé hajlandónak arra, hogy internetes patikáktól vásároljanak. Ezzel szemben a spanyolok tudtak a témáról a legkevesebbet, míg a németeknél voltak a legtöbben készek rá, hogy online gyógyszertárakat használjanak.

Adjuk el, mielőtt ellopják!
hirdetés

Véleményvezér

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo