hirdetés

Erdei vasút és bábjáték - Programajánló hétfőre

Indul a szezon a Vidámparkban, sétahajókázás és erdei vasút százéves gőzmozdonnyal Gemencben, Hungarikum-nap Tihanyban - a Pünkösd hétfő is bővelkedik családbarát programokban.
hirdetés

Indul a szezon a Vidámparkban

Májustól már minden nap nyitva tart a színes programokat kínáló Vidámpark a fővárosban. A több mint százhetven éves múltra visszatekintő intézményben nemcsak Európa legrégebbi, Európa Nostra-díjas lovas körhintája és a szintén műemlék barlangvasút működik, hanem a látogatók Európa leghosszabb, idén kilencven éve megnyitott favázas hullámvasútját is kipróbálhatják.

A park vendégei nemcsak az eddigi jól ismert játékokon szórakozhatnak és tesztelhetik bátorságukat, hanem egy extrém sporteszközzel, a gauswheellel, a leginkább roller és gördeszka ötvözetére hasonlító kétkerekű sporteszközzel is megismerkedhetnek.

Gemenc

Pünkösd hétfőn a Gemenc sétahajó szállítja a kirándulókat, az erdei vasúton pedig a hosszú hétvégére menetrendbe állítják a Rezét nevű nosztalgia gőzmozdonyt. Hétfőn négy sétahajójárat hagyja el a gemenci Duna-part kikötőt, ahová a gemenci erdei vasúton, a keselyűsi megállótól juthatnak el a kirándulók. A szintén közel egyórás kiránduláson idegenvezető mutatja be a gemenci erdő természeti értékeit a résztvevőknek.

A pünkösdi hétvégén a szervezett utak mellett a pörbölyi ökoturisztkai központ vadmegfigyelője és erdészeti kiállítása is várja az érdeklődőket, az erdei vasút pörbölyi állomásáról pedig szombattól hétfőig naponta kétszer a gemenci Duna-partig gőzmozdony vontatta nosztalgiajáratokkal utazhatnak a természetbarátok.

A Gemenc Zrt. közleménye szerint a dunai hajóutakra - a férőhelyek korlátozott száma miatt - május 27-ig lehet jelentkezni a pörbölyi ökoturisztikai központban vagy a szekszárdi Tourinform irodában.

Veszprém

Izgalmas játékok, kalandok, bábelőadás várja a gyerekeket a hét végén a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban. Pünkösd hétfőn a látogatók egész nap ingyenesen mutathatják meg ügyességüket az Afrika ház előtti téren felállított mobil kalandparkban.

A programok idejére egyirányú forgalmi rendet vezetnek be a Veszprémvölgyi utcában a Kittenberger Kálmán utcai kereszteződéstől a Volán telepi felüljáró útig, illetve a felüljáró útra is a Veszprémvölgyi utcától a Tumler Henrik utcáig.

Tihany

Hétfő a hungarikum nap: kézműves kirakodóvásárral, szürkemarha gulyás-főzőversennyel. 11 órakor a Palacsintás Királyról a Csetényi Meseszínház mesél, fél kettőkor Az Igazmondó juhász című mesét adják elő.

 

hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo