Egyenlő esélyt is kapnak a nők a virág mellé?

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, eredetileg azonban a nők egyenjogúságának és szabad munkavállalásának jelképe volt. Manapság a régió országaiban eltérően értékelik március nyolcadika jelentőségét, abban azonban mindannyian egyetértenek, hogy a nőknek tapasztalatcserére, párbeszédre és példaképekre van szükségük.

Kép:Regus

Ötven éve még arra nevelték a nőket, hogy „támogató szerepet” töltsenek be a férfiak mellett. De mi is a nők szerepe ma? A világ egy jelentős részén mára a nemek közötti megkülönböztetést elítélik, legalábbis hivatalosan. A fejlett országokban a nemek közötti különbség tulajdonképpen minimálisra csökkent. Annak ellenére így van ez, hogy továbbra is kimutathatóan kevesebbet keresnek a gyengébbik nem képviselői a férfiakkal azonos pozícióban, vagy, hogy még mindig az az általános, hogy a nők adják fel karrierjüket egy gyermek születése után. És ha a nők és férfiak keresete közötti szakadékot egyelőre nem is sikerült betemetni, a hatalomba már bevette magát a „gyengébbik nem”.

Magyarországon ugyanakkor úgy tűnik még kicsit más a helyzet. A férfiak népszerűbbek a munkahelyeken, legalábbis mindkét nem képviselői velük dolgoznak szívesebben. Nem csak kollégaként, hanem felettesként is előnyben részesítjük a férfiakat – derül ki a Randstad Workmonitor adataiból.

Szabó Eszter, a GE közép- és kelet-európai kommunikációs és Public Affairs igazgatójának felelőssége jelenlegi munkakörében a régió 19 országára terjed ki. A régiós vezető szerint a nők többsége nem tudja elképzelni magát egy vállalat vezérigazgatójaként, mivel a felső vezetés legmagasabb szintjén férfiakat látnak. Ahhoz, hogy egy nő is sikeres lehessen egy ilyen pozícióban, látnia kell maga előtt jó példákat. Erre eddig nem kínálkozott sok alkalom, mindig csak egy nő vezette állami vállalat volt, és csak egy nő volt a kormányban, inkább csak a forma kedvéért. Az elmúlt 22 évben sok minden változott, és ma már szerencsére jobb a helyzet. Meglepő, és egyben ígéretes is a régióval kapcsolatban az, hogy a fiatal nők körében növekvő vágy tapasztalható aziránt, hogy jelentős karriert fussanak be, mondja Szabó Eszter. A két folyamat – a karriervágy és a női vezetők számának emelkedése - párhuzamosan zajlik. Minél több példaképet látnak maguk előtt a nők, annál többeket inspirál ez arra, hogy egy nagyobb ívű karrier építésén dolgozzanak. Ezt a trendet emelték ki a jelenleg is zajló GE Női Hálózatának globális konferenciáján, Orlandóban.

Évek óta 33,5 százalék a vezető beosztású nők aránya a cégekben, és ez az arány az elmúlt években csak minimálisan változott a Bisnode csoporthoz tartozó PartnerControl elemezésében. Jobb a helyzet a női cégtulajdonosok körében, ugyanis itt a hölgyek aránya eléri a 39 százalékot.Az Európai Bizottság 2012. november 14-én jóváhagyott jogszabályjavaslata alapján a női vezetők aránya minimum 40 százalékot kellene, hogy elérjen a tőzsdén jegyzett vállalatok vezetőtestületeiben.

A nők egyensúlyra vágynak
Az ideális munkahelyről alkotott elképzelésekben a nemeket vizsgálva érdekes eltéréseket találunk. A nőknél némileg hangsúlyosabban jelenik meg a vezetés emberközpontúsága, a munka-magánélet egyensúlya és a munkahely megközelíthetősége is, míg a férfiak jobban figyelembe veszik a vállalat sikerességét, innovativitását, valamint a szervezet által nyújtott szakmai fejlődési lehetőségeket, de azt is, hogy mennyire van lehetőségük mások vezetésére – derül ki az AON Hewitt friss Munkáltatói Márka kutatásából.
Hogyan mutassunk jó példát?

Vezetőként folyamatosan népszerűsítsem a Nők Hálózatát – emeli ki Szabó Eszter -, annak érdekében, hogy más cégeknél is növekedjen a női vezetők száma. A regionális blogunkon, a GEforCEE blogon is beszélgetünk a kérdésről. Ez azért fontos, mert kutatások azt mutatják, ha a rendszerekben magukra hagyjuk a nőket, akkor a felsővezetésben 10 százalék alatt marad a számuk, ami a népességhez képest is nagyon alacsony. A cégek szempontjából pedig mindez erőforrás veszteséget jelent, hiszen a férfiakkal azonos képességű nők nagy százaléka nem éri el azt, amire képes lenne.  Meggyőződésem, hogy a férfiaknak és a nőknek együtt kell tenniük azért, hogy egy igazságosabb és ugyanakkor erőforrás szempontjából is hatékonyabb rendszert, kultúrát teremtsünk meg. Ezért azt üzenem a nőknek: dolgozzanak és tanuljanak keményen, merjenek újító ötletekkel előállni és bátorítsák a többi nőt - saját példájukon keresztül - álmaik megvalósítására.

Sikeres vezetőként ugyanakkor édesanyaként Szűts Ildikó, az OTP Bank kommunikációs igazgatója, az AmCham Női Kiválóság Díjának 2011-es nyertese ugyanakkor nem fél kimondani, a kettős szerep folyamatos lelkiismeret furdalást eredményez – az önmagával szemben támasztott magas elvárások miatt vagy egyik, vagy másik oldalon mindig azt gondolja, lenne még tennivaló. Számára, mint mondta, a teljesítmény, a gyermeke és az önmegvalósítás együtt hozza létre a flow élményét. Véleménye szerint a női vezetők jobbak mind a tudásmegosztás, mind a belső kommunikáció területén, ami javára válik a cégeknek. Alkalmasabbak az összefüggések átlátására és sokszor személyes példaként is jobban „beválnak”. Mosolyogva emleget egy kutatást, mely szerint az egyetlen terület ahol a férfiak a statisztikák szerint jobban teljesítenek a nőknél az a hosszú távú stratégiák kidolgozása – melynek azonban saját példájával mond ellent. Ráadásul, mint mondta, a bizonyítási kényszer csak még inkább motiváló a nők számára. Női vezetőknek szóló jó tanácsait itt olvashatja!

Két hónappal több munka ugyanazért a pénzért

Együttműködésre és támogatásra mindenképpen szükség van, mert ma egy magyar nőnek két hónappal kell többet dolgoznia férfitársainál ugyanazért az összegért. Ugyanakkor a családok szintjén is szükséges a szemléletváltás, nálunk ugyanis még mindig sokan gondolják úgy, hogy például a gyerek kizárólag a nő dolga - hangsúlyozta az Új Nemzedék Jövőjéért Program miniszteri biztosa, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri kabinetfőnöke, Mihalovics Péter az április 25-én megrendezésre kerülő Lányok Napja programsorozat kapcsán. A program célja a fiatal nők bevonzása a hagyományosan „elférfiasodott” szakmákba. A kabinetfőnök szerint a kormányzat a gyermekvállalás támogatásával igyekszik a munka és a család összeegyeztetését ideálisabbá tenni, erősíteni, és ennek érdekében kiszélesíteni a részmunkaidős foglalkoztatást az otthoni távmunka, illetve a rugalmas munkaidő jóval nagyobb arányú bevezetésével, újabb óvodai és bölcsődei férőhelyek létesítésével, a családi napközik rendszerének továbbfejlesztésével.

Hogyan működjünk együtt?
Szabó Eszter tizenhárom éve vezető a GE Nők Hálózatában (GE Women’s Network), jelenleg ő a hálózat kelet-közép-európai szervezetének társ-elnöke. A hálózat a vállalaton belüli karrierépítést, a tehetségek fejlődését segíti, cégen belüli önkéntes szervezetként. A most is zajló kezdeményezésben, csoportos mentorálásban például kétszintű megközelítést alkalmaztak: először (az első szinten) arra a mintegy 30 nőre koncentráltak, akik a régióban működő szervezeteket vezetik. Ők azok, akik építik a kultúrát. Egyéves programjuk alatt öt, zömében férfi felső vezetővel dolgoztak együtt, fő szponzorunk pedig a csehországi GE Money Bank vezérigazgatója. Ez idő alatt rengeteg órát és napot fordítottak arra, hogy fejlesszék a nők vezetői képességeit, és betekintést adjanak számukra a felsővezetők probléma megközelítésébe. Ez a program így tulajdonképpen egyfajta jutalommá vált azon nők számára, akik sokat tettek a hálózatért. Ők aztán a „második szintre” koncentráltak, és megosztották a saját, nemzeti szervezetükön belül a többi nővel. A GE Nők Hálózata egyik célja a kultúraváltás előmozdítása. Ez csak úgy történhet meg, ha egy csoportot inspirálunk arra, hogy a teljes szervezetre kiterjedően a változás ügynökei legyenek.

Véleményvezér

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo