A világhírű étteremkalauza Észak-Amerikában keresi az új kollégákat, amit egyszerűen a honlapjukon tettek közzé. Sajnos azonban a halandó ételimádók kis eséllyel felelnek meg a felsorolt feltételeknek.
A jelentkezéshez elvárás legalább tíz év éttermi, szállodai, vagy más releváns területen szerzett tapasztalat, valamint az alapanyagok, konyhai technológiák beható ismerete, jártasság a különböző konyhastílusokban és kulináris alapokban. Az ideális jelölt szakács, de a tesztelők között most is van néhány éttermi menedzser és páran, akik inkább borral foglalkoztak korábban - mondta el a CNN-nek Rebeca Burr, a Guide brit szerkesztője. Minden esetre biztos, hogy rendelkeznie kell minden olyan tudással, ami egy étterem működtetéséhez szükséges.
A munka sem olyan könnyű és kompromisszumoktól mentes, mint ahogy elsőre hangzik. A munkáltató ugyanis azt várja el az ellenőröktől, hogy évente legalább 275 éttermi étkezést fogyasszanak el, gyakran pedig havonta akár három hetet is úton kell lenniük. Vagyis hiába a kulináris élvezetek sora, alapvetően magányos életről van szó.
A tesztelők anonim módon érkeznek az éttermekbe, vagyis senki nem tudja, kik ők, nehogy kivételes bánásmódban részesüljenek. Ennek érdekében akár álruhára is szükségük lehet, hiszen a leleményes vendéglátósok egy idő után egyébként felismernék, kit kell figyelni.