Álommeló? Étterem tesztelőket toboroz a Michelin

Kevés vonzóbb dolgot tudnánk kitalálni hirtelen, mint utazgatni a világban, top-éttermekben enni és közben mindezért pénzt is kapni. De azért a Michelin Guide tesztelőinek élete sem fenékig tejfel.

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A világhírű étteremkalauza Észak-Amerikában keresi az új kollégákat, amit egyszerűen a honlapjukon tettek közzé. Sajnos azonban a halandó ételimádók kis eséllyel felelnek meg a felsorolt feltételeknek.

Kép:Pixabay

A jelentkezéshez elvárás legalább tíz év éttermi, szállodai, vagy más releváns területen szerzett tapasztalat, valamint az alapanyagok, konyhai technológiák beható ismerete, jártasság a különböző konyhastílusokban és kulináris alapokban. Az ideális jelölt szakács, de a tesztelők között most is van néhány éttermi menedzser és páran, akik inkább borral foglalkoztak korábban - mondta el a CNN-nek Rebeca Burr, a Guide brit szerkesztője. Minden esetre biztos, hogy rendelkeznie kell minden olyan tudással, ami egy étterem működtetéséhez szükséges.

A munka sem olyan könnyű és kompromisszumoktól mentes, mint ahogy elsőre hangzik. A munkáltató ugyanis azt várja el az ellenőröktől, hogy évente legalább 275 éttermi étkezést fogyasszanak el, gyakran pedig havonta akár három hetet is úton kell lenniük. Vagyis hiába a kulináris élvezetek sora, alapvetően magányos életről van szó.

A tesztelők anonim módon érkeznek az éttermekbe, vagyis senki nem tudja, kik ők, nehogy kivételes bánásmódban részesüljenek. Ennek érdekében akár álruhára is szükségük lehet, hiszen a leleményes vendéglátósok egy idő után egyébként felismernék, kit kell figyelni.

Ez kell a Michelin-csillagos sikerhez
Magyarország ötödik Michelin-csillagát szerezte meg alig fél évvel a nyitás után a Costes Downtown. Mi a siker titka? A kiváló ételek mellett számít a belső tér és a kiváló szakembergárda is. Van, akit külföldről csábítottak haza. Az étterem vezetője beavat a siker titkába.

Véleményvezér

Aláírásgyűjtő ellenzéki aktivitákat támadtak meg Budapesten

Aláírásgyűjtő ellenzéki aktivitákat támadtak meg Budapesten 

Tettlegesséig fajult a választási kampány a fővárosban.
Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba 

A nagy újraelosztási ráta ellenére alig jut az egészségügyre.
Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság

Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság 

Négy hónap alatt tűnt el a költségvetési hiány.
Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo