A betöréstől és a rossz időtől félünk a legjobban

A Generali ügyfelei körében május során végzett felméréséből kiderült, az otthonuk biztonságát érintően leginkább a betöréses lopásoktól, a tűzesetektől és az időjárással összefüggő károktól tartanak a megkérdezettek. Ezzel szemben a legvalószínűbb káreseménynek a csőtöréseket jelölték meg, míg a betörésre szinte egyáltalán nem számítanak. Az egyedi igények kiszolgálása érdekében a biztosítótársaság nemrég megújította otthonbiztosítását, aminek köszönhetően most mindenki maga állíthatja össze a számára legmegfelelőbb szolgáltatáscsomagot a személyes preferenciái és életkörülményi alapján. A választható elemek közé tartozik például az időjárás-biztosítás vagy az öko csomag is.

A Generali Biztosító felmérést készített ügyfelei körében a lakásbiztosításhoz kapcsolódó káresetek témakörében. A felmérésben résztvevők több mint 68%-val már történt káresemény, melyek közül a leggyakoribb az üvegtörés, a viharkárok és a csőtörés volt. Mindössze az ügyfelek 23,1%-a nyilatkozott úgy, hogy eddig még nem érte semmilyen kár.

A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezettek 34,7%-a a betöréses-lopásoktól fél a legjobban, a tűzeseteket a válaszadók 22,8%-a, az időjárással összefüggő károkat pedig 21% tartja a legsúlyosabb káresetnek. Mindössze az ügyfelek 12,5% mondta azt, hogy egyáltalán nem fél az ilyen jellegű káreseményektől.

(A turisztikai szezon közeledtével a nyaralásra sem árt biztosítást kötni.)

Eltérő eredmény született, amikor a biztosító az egyes kártípusokra külön rákérdezve, arra kereste a választ, mennyire tartják valószínűnek azok bekövetkeztét az ügyfelek. A felmérésben résztvevők jellemzően két kártípusra számítanak: 62,8% gondolja úgy, hogy csőtörés történik, illetve 60% mondta, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy rossz idő lehet a nyaralása alatt.


Forrás: Generali felmérés

„A felmérésünkből kiderül, hogy sokan aggódnak amiatt, hogy a nyaralás folyamán rossz idő lesz, ami akár az egész vakációt tönkre teheti. Számukra nagy segítséget jelent az újonnan kötött lakásbiztosításokhoz ingyenesen igényelhető időjárás-biztosítás, mely alapján a biztosító 100 ezer forintos visszatérítést fizet az ügyfeleknek, ha az előrejelzéshez képest rosszabb az idő a belföldi nyaralásuk során" - mondta el Hajas Gábor, a Generali vagyonbiztosítási üzletágának vezetője.

Sporteszközökre, sportolás közben elszenvedett csonttörésre, kórházi lopásra, illetve a nyaralásra elvitt ingóságokra, napkollektorokra, hőszivattyúkra, vagy a gyerekek betegségére, iskolai lopásra is köthető már biztosítás

A Generali Biztosítóhoz az elmúlt évben összesen csaknem 200 ezer lakásbiztosításhoz kapcsolódó kárbejelentés érkezett, melynek értéke megközelítette a 10 milliárd forintot. A legnagyobb kártérítést a biztosító csőtörés kapcsán fizette ki, ennek összege elérte a 3,5 milliárd forintot, e kártípus miatt érkezett a legtöbb, mintegy 70 ezer kárbejelentés. A második helyen az elemi károk állnak közel 42 ezer bejelentéssel, ezekre a károkra a Generali több mint 3 milliárd forintot fizetett ki 2011-ben.

„A statisztika jól mutatja, hogy az otthonbiztosítások körébe tartozó leggyakoribb káresetek hat kategóriával jól lefedhetők. Ezekre az eseményekre mindenképpen érdemes biztosítást kötnünk a tapasztalatok alapján. A Generali megújult Házőrző otthon- és életmód-biztosítás szolgáltatási csomagjai abban segíthetnek, hogy az alapvetőnek tekinthető károkon felül az élethelyzetünknek megfelelő további szolgáltatásokat is válasszunk, tetszés szerint kombinálva az egyes kártípusokat" - tett hozzá Hajas Gábor.

A társaság megújított lakásbiztosításában nem az időjárás-biztosítás számít az egyetlen újdonságnak. A felmérésben is szereplő választható elemek - besurranás, trükkös lopás, szabadban tárolt vagyontárgyak, zárcsere kulcselvesztés miatt, vízveszteség csőtöréskor - mellett további új elemként jelent meg, hogy a hagyományos káreseteken felül sporteszközökre, sportolás közben elszenvedett csonttörésre, kórházi lopásra, illetve a nyaralásra elvitt ingóságokra, napkollektorokra, hőszivattyúkra, vagy a gyerekek betegségére, iskolai lopásra is köthető már biztosítás.

Véleményvezér

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat 

Példátlan állami terrorcselekmény volt.
Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért

Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért 

Régen a lángos egy olcsó népi eledel volt, ma már egy másik kategória, ahogy sok egyéb élelmiszer is.
Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe

Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe 

Egy különleges közbeszerzés furcsaságai.
Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben

Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben  

2,2 milliárd forintból, EU-s támogatással épül egy tűzoltólaktanya. 
Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos

Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos  

i bölcsőde EU-s támogatással, 220 millióból épült Ürömön, leginkább egy villára hasonlít. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo