8 dolog, amit a vonzó emberek tesznek – és mi is utánozhatjuk

Tanulmányok újból és újból kimutatják, hogy a vonzó emberek sikeresebbek. Ahelyett azonban, hogy szomorúan beletörődnénk a ténybe, hogy nem nézünk ki úgy mint Brad Pitt vagy Angeline Jolie, lássuk mi az, amit mégis megtehetünk! Hisz nem csak a külsőség számít!

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Ugyanis a szépség egyáltalán nem az egyetlen dolog, ami vonzóvá tesz mások szemében. Rengeteg olyan ember van, aki a legjobb indulattal is inkább csak átlagos külsejűnek mondhatók, mégis mindenki imádja őket és repes érte, hogy velük dolgozhasson. Jó lenne közéjük tartozni mi?

Nos, a Business Insider szerint van egy pár trükk, amit a vonzó és sikeres emberek használnak és amivel ugrásszerűen nőni fog a népszerűségünk, bárkivel is tárgyalunk!

Kép:Regus

1. Mosolyognak. Sokat.

A vonzó emberek szeretik az életet, annak minden aspektusával együtt – vagy legalábbis képesek úgy tenni, mintha és magukat is meggyőzni erről. Éppen annyira felvillanyozzák őket a kihívást jelentő helyzetek, mint a babérok learatása a kemény munka befejeztével. Megélnek minden pillanatot és mindben azt keresik, hogy az mit tud hozzátenni az ő teljességükhöz. Vagyis alapállásként pozitívan viszonyulnak mindenhez és mindenkihez.

A mosoly megszépít és boldoggá tesz, oldja a feszültséget, észrevétlenül szabályozza az emberek közötti kommunikációt. A mosoly a legalapvetőbb humán gesztusok egyike. Igazi szuperképesség!

Rossz napja van? Keressen legalább valami apróságot, amit pozitívumként értelmezhet (ha mást nem, legalább,hogy könnyen talált parkolóhelyet az iroda előtt), és reagáljon a legkisebb pozitívumra is egy széles mosollyal! Ha sokat mosolyog, az embereket érdekelni fogja, hogy mitől annyira boldog és szeretnének ők is részesülni belőle!

2. Jól néznek ki

A vonzó emberek foglalkoznak magukkal. Tudják, hogy fontosak és szeretnének minél tovább jó állapotban maradni. Ennek első lépése egyszerűen az alap ápoltság fenntartása. A rendben lévő frizura és fogsor az alap. Oké, mégis szó van egy kicsit a divatról is, de egyáltalán nem az a lényeg, hogy minden ruhánk a legutolsó divat szerinti legyen. Sőt! A vonzó emberek tudják, hogy a jó megjelenés egyáltalán nem a hiúságról szól, hanem a hangulatteremtésről. Legyen mindig átgondolt és stílusos a megjelenése és azok is észre fogják venni, akik azt állítják, nem értenek a divathoz!

3. Megfontolják, hogy mi t ejtenek ki a szájukon

Semmi nem tesz gyorsabban ellenszenvessé egy vonzónak tűnő embert, mint ha hülyeségeket beszél. A vonzó emberek tudják, hogy nem nekik kell mindig a legokosabbnak lenni a helyiségben ahhoz, hogy fenntartsák az érdeklődést maguk iránt. Ahhoz, hogy érdekesek legyünk, nem kell túl sokat mondani és mindig beszélni. A rejtély és a vonzóság együtt jár. Mindig csak annyit mondjunk, hogy a másik félnek legyenek kérdései!

4. Megfontolják, hogy mit tesznek a szájukba

Nem mindenki nádszál karcsú, de a vonzó emberekről mindenképpen elmondható, hogy kontrollálják a testüket. Az, ahogyan eszünk, fontos része a rólunk kialakuló társadalmi képnek. A rágógumizás vagy épp a túl sok ital elfogyasztása egy üzleti rendezvényen biztos, hogy visszatetsző hatást kelt. Ne hagyjuk, néhány átgondolatlan szokás miatt veszítsük el a nekünk kijáró tiszteletet!

5. Tudnak hallgatni

A legtöbb ember csak a saját gondolataival van elfoglalva. Szóval ha valaki őszinte érdeklődést tanúsít a másik iránt és odafigyelve meghallgatja annak mondanivalóját, máris jelentősen erősíti a kettejük közötti kapcsolatot. Próbálja meg egy hétig megfordítani a korábbi arányt aközött, hogy mennyit beszél és mennyit hallgat a személyes kapcsolatokban – és élvezze a hihetetlen hatást!

6. Tudnak tanulni

Nem kérdés, hogy a tudás vonzó, a tudatlanság pedig taszító. A vonzó emberek tudják, hogy nem kell agytrösztnek lenni ahhoz, hogy fenntartsák mások érdeklődését, fontos viszont, hogy képben legyenek a releváns témákban és képesek legyenek folyamatos fejlődésre. Ha az üzleti életben mozgunk, muszáj például követni a napi híreket – akkor is, ha az a napi üzletmenetünkhöz nem elengedhetetlen. Egy üzleti tárgyaláson viszont bármikor szóba kerülhet ilyesmi, és ha azt sem tudjuk, miről van szó, könnyen kínos helyzetben találhatjuk magunkat. Az ideális az lenne, ha napi egy órát arra tudnánk szánni, hogy okosabbak legyünk valamiben.

7. Foglalkoznak másokkal

A nagyvonalúság hatalmas vonzerő! A vonzó emberek tudják, hogy az önzéssel elfordítanak maguktól másokat. Adjunk magunkból önzetlenül mindenkinek és az univerzum szeretete mindent viszonoz majd! (Többet adni mindig megéri!)

8. Vonzónak érezzük magunkat mellettük

A vonzó emberek talán legfontosabb képessége, hogy bár megfelelnek a fent felsorolt számos tulajdonságnak, mégsem érezzük magunkat jelentéktelen kis senkinek mellettük. Úgy bánnak beszélgetőpartnereikkel, hogy azok csodás világuk részének érezhessék magukat ahelyett, hogy azt érzékeltetnék, senki nem ér fel hozzájuk.

Véleményvezér

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba 

A nagy újraelosztási ráta ellenére alig jut az egészségügyre.
Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság

Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság 

Négy hónap alatt tűnt el a költségvetési hiány.
Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo