hirdetés

Haditechnikával mentek a magyar cégek Indiába

Megnyitotta kapuit Indiában a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő, március 29. és április 1. között zajló Defexpo védelmi ipari kiállítás. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által szervezett nemzeti standot meglátogatta India védelmi minisztere, A. K. Antony is.
hirdetés

Az indiai piac kiemelkedő jelentőségű a hazai vállalatok számára, hiszen amellett, hogy a magyar kormányzat a védelmi ágazatban legfontosabb partnerének Ázsiában Indiát tekinti, a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) jelentése szerint a világ fegyverkereskedelmében a vásárlók között magasan India vezet, a globális hadiipari beszerzések 10 százalékát bonyolítja.

A HITA standján a következő cégek vesznek részt az eseményen: Avana Industries Kft., BHE Bonn Hungary Kft., Carinex Kft., CBRN Magyarország Kft., HM Currus Zrt., HM ARMCOM Kommunikációtechnikai Zrt., HM ARZENÁL Zrt., HM Ei Zrt., Magyar Védelmiipari Szövetség, Milipol Zrt.

A cégekről:

Az Avana Industries Kft az új fejlesztésű Avana Larus hidroplánnal jelent meg a kiállításon. A repülőgépre több opcióval rendelkezik, amelyekhez helyi integráló partnereket keres.

A BHE Bonn Hungary Kft. célja a közel két évtizedes indiai kapcsolatok ápolása, új lehetőségek keresése, valamint a termékportfolió új elemeinek bemutatása, különösképpen a magasságmérő berendezésre, SAR rendszerre illetve a nagy megbízhatóságú, professzionális oszcillátorokra, szintézerekre, konverterekre, korszerű telemetria, digitális kommunikációs, űrtávközlő és radarberendezésekre.

A Carinex Kft. már több mint 10 éve van jelen az indiai haditechnikai piacon. Kitartó munkája eredményeként hosszú távú stratégiai együttműködési szerződést írt alá a Bharat Electronics Ltd-vel, teszt/demo rendszert tart üzemben annak székhelyén. A tavalyi évben nemzetközi tender győzteseként jelentős értékű rendszereket szállított, helyezett üzembe és elkötelezetten fejleszti kapcsolatait, új együttműködési területeket, valamint technológiai transzfer lehetőségét is kutatva.

A CBRN Hungary Kft. platform a magyar védelmi ipar két jelentős szereplőjét, a Gamma Műszaki Zrt.-t és a Respirátor Zrt.-t képviseli. Mindkét cég több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a vegyi- és sugárvédelmi eszközök fejlesztése és gyártása területén. Céljuk olyan partnereket találni, akik hatékonyan tudják képviselni termékeiket az indiai piacokon, valamint megfelelő képességekkel rendelkeznek azok telepítéséhez, karbantartásához, illetve adott esetben egyes részegységek helyben történő gyártásához is.

A HM Arzenál Zrt., mint a Magyar Honvédelmi Minisztérium 100%-os tulajdonában lévő vállalat, a hazai és európai piacok után szeretné Indiában is megmutatni a hosszú évtizedek alatt kifejlesztett képességeit. A cég a folyamatos K+F tevékenységeknek köszönhetően piacvezetővé vált a lokátortechnikai eszközök modernizálásában, de emellett kiemelkedő eredményeket ért el a rakéta üzemidő hosszabbítás területén is. A cég mindezek mellett foglalkozik elektronikai, biztonság technikai rendszerek szerelésével, üzemeltetésével, valamint jelentős szerepet tölt be az AK gépkarabélyok modernizálásában is.

A HM Currus Zrt. célja: az indiai hadsereg T-72 harckocsijainak, BMP-II harcjárműveinek javításában, modernizálásában való részvétel, a további hadiipari kereskedelmi együttműködési lehetőségek feltárása és kiépítése.

A Milipol Zrt. a NAMSA által 2010-ben lebonyolított beszerzési eljáráson elnyert fegyvermodernizációs projektet továbbfejlesztve kész további fegyvertípusok képességeinek megnövelésére, jobb, hatékonyabb alkalmazást lehetővé tevő megoldások nyújtására. A végfelhasználók általános megelégedettségével fémjelzett modernizációs projektet szeretné népszerűsíteni az Indiai piacon, illetve partnereket keresni ebben a tárgykörben - hatékony megoldások kialakítása céljából.

hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo