hirdetés

A magyar hotelek a legbarátságosabbak

Előkelő helyen állnak európai összehasonlításban a magyar szállodai szolgáltatások. A barátságos és szakszerű kiszolgálásról végzett felmérést a vendégértékelések alapján a hotel.info, az eredmények szerint Budapesten és Helsinkiben a legbarátságosabb a kiszolgálás.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Kép:PParchív

Európai fővárosok összehasonlításában Budapest és Helsinki kapta a legjobb értékelést. A harmadik helyezett szlovéniai Ljubljanát kicsivel előzi meg a magyar és a finn főváros a szállodai személyzet barátságos és kompetens viselkedése szempontjából. Bécs 8,20 ponttal az európai Top-20-as lista középmezőnyében foglal helyet. Madrid (7,82) és Róma (7,80) a legjobb 20-as listáról épp csak lemaradt. A felzárkózás lehetősége megvan a 7,62 pontot elérő Moszkvában és a 7,36 pontos Londonban is. A Temze-parti többmilliós főváros értékelése – legalábbis a szállodaipar tekintetében – némileg megkérdőjelezi a britek közmondásos udvariasságát - írja a Turizmus Panoráma Bulletin.

A szolgáltatási színvonal a finn szállodákban a legjobb. Az európai országok összehasonlításában az első helyet 8,36–8,36 ponttal Finnország és Németország szerezte meg. Ebben a két országban a szállodavendégek különösen elégedettek voltak a szállodai személyzet barátságos és kompetens viselkedésével. Az alpesi Ausztriában is igazoltan nagyon jó a szolgáltatási minőség. A 4. helyen Magyarország következik 8,31 ponttal. Hollandia 7,82 ponttal zárja az európai Top 20-as listát. A felzárkózás lehetősége megvan Oroszországban (7,69), Dániában (7,68) és az Egyesült Királyságban (7,56) is.

A vendégek a szállodából való távozásuk után pontrendszer (0-tól 10-ig) segítségével értékelik a webhelyen keresztül foglalt szállodákat. Az olyan kritériumok, mint a szoba minősége és az ár-érték arány mellett értékelhető még többek között a személyzet barátságos viselkedése és hozzáértése is

hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo