hirdetés

Raiffeisen: Egyszerű és átlátható feltételek

A legnagyobb hazai hitelintézetek nyitottak a mikro- és kisvállalkozások hitelezésére. A Piac&Profit 9 hazai bankot kérdezett a témában. Cikksorozatunk e részében a Raiffeisen válaszait adjuk közre.
hirdetés

A Raiffeisen Bank a finanszírozás teljes termékkörét kínálja kkv-knak: a forgóeszköz-, beruházásfinanszírozás, garanciavállalás, faktoring egyaránt megtalálható a palettán. A mikro- és kisvállalati hitelek fő vonalaiban megegyeznek, a kisebb vállalkozások sajátos igényeit ugyanakkor a konstrukciók kialakításánál és a cégek kiszolgálásakor is figyelembe veszik  – mondták el megkeresésünkre az intézménynél.

A témáról bővebben
A mikro- és kisvállalati hitelezésről a Piac&Profit a Raiffeisen Bank mellett, a Budapest Bankot, az CIB Bankot, az Erste Bankot, az FHB-t, a K&H-t, az MKB-t, az OTP-t és az UniCredit Bankot kérdezte. A témáról készült összefoglaló itt, a bankok válaszai, az adott intézmény nevére klikkelve érhetők el.
A mikrovállalkozások részére kialakított termék egyszerű és átlátható fedezeti feltételekkel rendelkeznek. A forinthitelek összköltsége jellemzően meghaladja a lélektani határnak számító éves 10 százalékot.

A hitelbírálat során a banknál a számlavezetési múlt előtérbe került az utóbbi időben. A rövid (3 év alatti) módozatok közül jelenleg a legkeresettebb az éven belüli likviditást finanszírozó, jellemzően a Garantiqa készfizető kezességvállalása mellett nyújtott hitel. Új beruházás alig van, viszont beruházási hiteleket az ügyfelek gyakran refinanszíroztatják, versenyeztetve a bankokat a kedvezőbb feltételekért.

Iparágak
A bank tevékenységi alapon nem tesz különbséget a hitelelbírálás során. Néhány tiltott tevékenységen kívül (egyebek mellett szerencsejáték, fegyver és drogkereskedelem), kizárt iparág sincs. A hitelezési lehetőségeket az adott iparág válságra való érzékenysége, ciklikussága befolyásolja: az építőiparban például sokkal kevesebb a hitelképes ügyfél.
A kisvállalatok részére a termékek egyedi igényeknek megfelelő, szabadon kombinálható termék fedezeti körből áll össze. E szegmensben a piac a mikrovállalkozásokhoz nagyon hasonlóan alakul – mondták el a banknál.

 

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo