26 milliárdot spórolnak az autósok a kötelezőn

A több mint 4 millió magyar autósnak idén a fele kötelező gépjármű felelősségbiztosítót (kgfb) fog váltani, a váltók fele pedig a K&H Biztosítót és az Astrát választja - derül ki az internetes alkuszok MTI-hez eljuttatott elemzéseiből.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A netrisk.hu számítása szerint a 4 millió feletti autósból, az idei kampányban több mint 2 millió biztosítót vált, és 26 milliárd forinttal kevesebb díjat fizet jövőre, mint idén. Ha mind a 3 millió, a váltással jobban járó autós biztosítót váltana, akkor a megtakarítás meghaladná a biztosítókat terhelő bankadó 39 milliárd forintját is.

A netrisk.hu-n eddig 3,3 millió autós kalkulálta ki a kgfb díját, ebből 3,1 millióan találtak olcsóbbat az idei biztosítójuk díjánál. Az átlagos megtakarítás 13 ezer forint. Szintén 2 millió biztosító váltót valószínűsít a kotelezo.hu alkusz is. A náluk szerződést kötők 29 százaléka a K&H Biztosítót, míg 19 százalékuk az új piaci szereplőt, a román Astra Biztosítót választotta. A piacvezető Allianzra 14, míg a Közlekedési Biztosító Egyesületre (KÖBE) 11 százalék jut.

A motorosok is jól járnak az idei kampányban - közölte a biztositas.hu alkusz. A megtakarításuk elérheti a 20-50 százalékot, amely arány ahhoz képest jelentős, hogy a motorkerékpárok biztosítása jóval drágább, mint az autóké.

Román forrású földindulás
Soha még egyetlen kampány sem okozott ekkora földindulást a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piacon, mint az idei. A kotelezo.hu szakértői portálnak a kampány első harmadára vonatkozó adatai szerint biztosítást váltó autósok 45-50 százalékát egy eddig közepes méretű, illetve egy teljesen új szereplő szippanthatja el a korábbi sikeres szereplők elől. A fölényesen taroló K&H és a várakozásoknak megfelelően dömping árakkal érkező Astra Biztosítóval csak két további résztvevő, a piacvezető Allianz és az egyetlen egyesületi szereplő, a KÖBE képes valamennyire lépést tartani. A hihetetlen áresés ugyanakkor a győztesekre is visszaüthet.
„Ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, a várt közel 2 millió biztosítást váltó közül több mint 900 ezer autós két piaci szereplővel köt kötelező szerződést a jövő évre – értékeli a kotelezo.hu statisztikáit Lantos Lóránt, a szakértői portál vezetője. A portálon szerződést kötők 29 százaléka ugyanis a K&H Biztosítót, míg további 19 százalék az Astra Biztosítót választotta jövő évi kgfb-partnerének. Rajtuk kívül csak két biztosító lehet igazán elégedett eddigi teljesítményével: az Allianz 14, míg a KÖBE 11 százalékot szerzett az eddigi váltók közül. Az átlagdíj valamennyi szereplő esetében szédítő mélységben, 15-16 ezer forint között mozog. 

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo