hirdetés

Nem halasztható tovább: Manhattant is eléri a dugódíj

New York a taxikra és a bérelt autókra már idén bevezetheti a dugódíjat, 2020-tól pedig minden autósnak legalább 12 dollárba, teherkocsiknak a duplájába kerülhet a behajtás Manhattanbe.
hirdetés

 

Andrew Cuomo, az állam kormányzója dolgoztatta ki a tervet, amellyel New York követné Szingapúr, London, Milánó és Stockholm példáját, egyúttal az első amerikai város lenne, ahol fizetni kell a belső övezetbe való behajtásért.

Az intézkedést már a 70-es évek óta tervezik, de eddig meghiúsult a nagyváros vezetőinek ellenállásán. Cuomo szerint azonban a lépés nem halasztható tovább, mert a nagyváros forgalma egyre jobban megbénul és nincs elég pénz a leromlott tömegközlekedési hálózat felújítására.

Pixabay

Az elgondolás szerint Manhattan 60. utcától délre terjedő részére vezetnék be a dugódíjat, amely alól nem mentesülnének az ott lakók sem. A teherkocsik kereken 25 dollárt fizetnének egy behajtásért, a taxik és a bérelt autók esetében 2, illetve 5 dollárba kerülne egy út.

Az új technika segítségével rendszámfelismerő kamerákkal rögzítenék a forgalmat és vetnék kik a díjat a metropolisnak ezen a

Meglepő módon nem szeretnénk dugódíjat fizetni
Mekkora összeget lenne hajlandó fizetni dugódíjként? Milyen közösségi közlekedési eszközöket ismer? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kereste a választ a Europcar Autókölcsönző mini kutatásában, amiből kiderült, hogy a megkérdezettek 72%-a szerint bevezetik hazánkban a dugódíjat.
részén és abból évi 1,5 milliárd dolláros bevételre számítanak. A pénzre égetően szükség van a leromlott földalatti és a buszhálózat felújításához.

A 9 millió lakosú város, amelyben tavaly 20 millió turista járt, a járműforgalom zsúfoltsága tekintetében a harmadik a világon, az Egyesült Államokban a második helyen vannak. A rengeteg ingázó csakúgy tovább lassítja a forgalmat, mint az Uber és társaik megjelenése.

A felmérések szerint a túlzsúfoltság New York körzete gazdaságának évente mintegy 20 milliárd dolláros kárt okoz, szemben a 2006-os 13 milliárddal.

(Forrás: The New York Times).

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo